Comencen els tallers per a pares i mares sobre prevenció i desenvolupament personal

El taller Educar per a la vida, un programa que proporciona a les famílies una sèrie de ferramentes per a la prevenció de drogodependències en l'alumnat menor d'edat, ha començat el dia 17 d'abril en la Casa de Cultura i continua amb la sessió del dia 24, així com les dels dies 8 i 15 de maig. Es tracta de l'únic curs dirigit a pares i mares que, entre els que s'impartixen durant estos mesos, requeria inscripció. La campanya que es desenvolupa a Puçol també tracta els riscos d'internet i les xarxes socials, el desenvolupament personal i familiar, la relaxació i una ruta sobre els arbres del Parc Ribelles.

«Els assistents al primer taller han eixit molt satisfets, han comptat amb molta informació. Esperem que els pares s'animen a vindre a tots els tallers que ha proposat l'Ajuntament, on obtindran informació per a afrontar estes etapes tan sensibles de xiquets i adolescents», ha apuntat Mery Cortell, regidora d'Educació.

En esta primera sessió del taller de prevenció de la drogoaddicció, han tractat mites respecte a les drogues, com la falsa utilitat que tenen a l'hora d'aclarir la borratxera. També han parlat d'altres temes, com la manera en què afecten el cervell i produïxen pèrdues de memòria.

Durant la classe, s'ha assenyalat la importància que els pares tracten estos assumptes amb els seus fills, així com els riscos que assumixen al posar en perill la seua salut; especialment, el cervell, un òrgan que, fins als 21 anys, no deixa de formar-se.

El dia 18 d'abril, dimecres, taller de relaxació en el col·legi Lluís Vives a les 17.30 hores amb l'objectiu de descobrir com calmar els nervis i la saturació que produïx la vida quotidiana. Les sessions també tenen lloc en els col·legis Bisbe Hervàs el dimecres 23 de maig a les 17 hores, Jaume I el dijous 24 a les 16 hores, en l'escola infantil La Milotxa el dimecres 30 a les 15.30 hores i en l'Escola Permanent d'Adults (EPA) el dijous 31 a les 15.30 hores. És necessari portar una tovalla o estoreta pròpia.

El taller sobre riscos d'internet i les xarxes socials té lloc en els col·legis Jaume I el dimarts 24 d'abril a les 16 hores, Bisbe Hervàs el dimecres 25 a les 17 hores, Lluís Vives el dijous 26 a les 17.30 hores i Virgen al Pie de la Cruz el dimarts 15 de maig a les 15 hores. En ell, s'explica com actuar enfront dels perills a què s'exposen els xiquets en l'entorn digital.

El divendres 27 d'abril, l'institut de Puçol realitza una visita al Parc Ribelles per a l'alumnat dels centres escolars de la localitat amb l'objectiu que descobrisquen les diferents espècies d'arbres que poden trobar en eixe espai. El diumenge 29, de 10 a 14 hores, visita oberta per a totes les famílies i veïns als quals els interesse assistir.

El taller d'emocions es desenvolupa el dimecres 2 de maig a les 15.30 hores en l'escola infantil La Milotxa, el dilluns 7 a les 16 hores en el col·legi Jaume I, el dimarts 8 a les 18.30 hores en l'institut, el dimecres 9 a les 17.30 hores en el centre Lluís Vives i el dimecres 16 a les 17 hores en l’escola Bisbe Hervàs; on s'analitza la manera de gestionar els diferents rols i emocions dels integrants de la unitat familiar.

Els dijous 3, 10 i 17 de maig es du a terme a les 18.30 hores en l'institut de Puçol el taller per a orientar respecte a com parlar perquè els fills adolescents escolten els seus pares. En ell es repassen les claus per a trobar una comunicació empàtica amb fills i filles.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

269-taller-educar-vida-4

18 abril 2018
FaceBook  Twitter  

Altres