Caxton College estreta la vida escolar entre pares, alumnes i professors

El col·legi Caxton College porta anys desenvolupant un programa educatiu integrador en què els pares assistixen periòdicament a les aules i se senten part de la comunitat escolar. Es tracta d'un d'eixos centres que, a partir d'un sistema educatiu britànic, porta anys aplicant un patró col·laboratiu i transparent que estreta la vida escolar entrepares, alumnes i professors.

L'educació és cosa de tots. Així ho entenen cada vegada més els col·legis que valoren la integració dels pares en les aules com una peça fonamental del puzle educatiu. No hi ha dubte que la responsabilitat principal de l'ensenyança recau en els docents que impartixen classe, no obstant això, la implicació dels pares amb el centre escolar és una de les claus perquè els joves aconseguixen l'èxit acadèmic i social.

Hi ha molts indicadors que assenyalen que quan la vida dels pares és activa en una comunitat educativa, els resultats acadèmics dels estudiants s'incrementen notablement. Un d'eixos testimonis arriba de la National Education Association (NEA), associació de professionals de l'educació més representativa dels Estats Units, des d'on asseguren que els alumnes els pares dels quals participen d'este tipus de relació amb el centre escolar tenen més probabilitats de millorar les seues qualificacions, el seu comportament, la seua motivació i les seues habilitats socials, entre altres aspectes positius.

«Som conscients del significat que per a un xiquet té compartir les seues vivències escolars amb els seus pares. Veiem com diàriament s'emocionen, s'esforcen i s'apliquen més quan saben que els seus pares vindran a classe o estaran implicats en alguna activitat formativa», comenta Marta Gil, subdirectora de Caxton College.

Estes iniciatives es desenvolupen al llarg del curs acadèmic en els cicles d'infantil i primària d'este col·legi britànic. Allí, els pares són protagonistes de l'educació dels seus fills compartint la lectura de contes en l'aula, intervenint en jornades de portes obertes per a descobrir com funciona la dinàmica d'una classe, dinant amb els seus fills qualsevol dia de l'any per a valorar de primera mà el servei de menjador o ajudant en la decoració nadalenca del col·legi.

D'altra banda, Secundària i Batxillerat també mantenen eixe vincle en invitar al col·legi a pares que, per les seues professions, puguen enriquir el currículum acadèmic dels alumnes. Els pares també participen en diferents esdeveniments gastronòmics, culturals i benèfics que permeten socialitzar amb el personal del col·legi i tenir un majorconeixement de l'ambient escolar.

«Un dels pilars que fa que este sistema compartit i conciliador funcione té a veure amb la comunicació que mantenim amb els pares. Volem que estiguen informats de tot el que ocorre en el col·legi,que ens senten com una part de les seues vides. Quan ho aconseguim i ens agraïxen l'oportunitat que els estem brindant en compartir experiències educatives amb els seus fills, ens sentim molt complaguts. Actualment continuem treballant per a ampliar i millorar esta línia d'acció», conclou Amparo Gil, directora de Caxton College.

Informa: Caxton College | Fotos: Marcus Hofferer

26 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres