Selma Adam i l'aventura de pintar amb el dit sobre melamina negra

Selma Adam és un jove autor amb una tècnica molt particular: utilitza com a suport la melamina que tots coneixem com a material per a construir mobles de cuina i els seus pinzells són els dits de la mà, amb els que recorre este suport brillant i rugós que, no obstant això, no absorbix l'esmalt blanc amb què ha construït la major part de la seua obra, excepte eixos Retales en què a més del blanc i negre experimenta amb pigments de color. Un desafiament que oferix resultats sorprenents, com es pot comprovar en la Casa de Cultura de Puçol del 9 al 29 de març.

Set anys porta Selma Adam perfeccionant una tècnica de què no coneixem antecedents: taulers de melamina negra pintats amb esmalt sintètic blanc usant els dits per al disseny, perquè este tipus de pintura no pot expandir-se amb el pinzell, perquè la melamina negra oferix el negre pur i viu equiparable a la seua amada fotografia en blanc i negre i, en definitiva, perquè esta tècnica li permet jugar amb la llum per a donar forma a la foscor… i invitar el públic a què imagine el que no arriba a mostrar cada quadre.

Temàticament, la figura femenina és la protagonista de gran part de la seua obra: una figura que mostra la seua bellesa exterior i ens permet imaginar-nos la seua bellesa interior a través de la mirada i de les mans, dos dels elements tractats amb més expressivitat.

De tot això no sols pot disfrutar el públic que s'acoste a la Casa de Cultura qualsevol dia laborable fins al 29 de març, per a degustar gratuïtament l'exposició Tessitura, sinó que ja han pres bona nota alguns dels alumnes més joves de les escoles municipals de cultura: els de Belles Arts.

Este curs, els alumnes de Belles Arts no sols aprenen veient exposicions sinó conversant amb els autors, i ara, a més, prenen apunts al natural, de peu, assentats o tombats enfront de les obres que s'exhibixen en la sala d'exposicions, mentre disfruten d'aperitius i refrescos durant la inauguració.

Una gran idea que el seu professor, Fernando Gandia, defén assegurant que «abans només baixaven a berenar i no sempre prestaven atenció a l'obra exposada; ara picotegen, però xarren i, sobretot, intenten fer algun apunt, algun assaig prenent com a base l'exposició que s'inaugura cada mes en la Casa de Cultura».

Posats en esta tessitura, els alumnes fa mesos que no es perden una exposició… per a ells també és una gran aventura conéixer en persona als artistes que passen per Puçol.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

188-expo-selma-adam-2

 

12 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres