«La clementina, una història molt dolça», el 15 de febrer en el cine de la Casa de Cultura

Al mes de desembre es va gravar un vídeo sobre el procés de la taronja, des de l'arbre fins a la taula, un projecte coordinat per la regidora d'Educació, Mery Cortell, en què han participat la cooperativa Copuzol i set col·legis de la població, els alumnes dels quals han protagonitzat distintes escenes. El 15 de febrer, a les 18 hores, en el cine de la Casa de Cultura, es presenta el públic La clementina, una història molt dolça. L’entrada és gratuïta.

La col·laboració entre col·legis, cooperativa i Ajuntament va començar a final del segle passat, amb distintes campanyes dirigides a promocionar el consum de la clementina en nadal, entre elles Dolç Nadal, un concurs de disseny de postals nadalenques en què els dibuixos dels alumnes es convertixen en les postals utilitzades per Copuzol i l'Ajuntament per a felicitar els seus treballadors, institucions i clients.

«Des de fa uns anys veníem parlant de completar el concurs de postals amb un vídeo que permetera als alumnes conéixer més a fons el procés que seguix la taronja des que està en l'arbre fins que ells la consumixen en sa casa i enguany, per fi, ens hem posat fil a l’agulla», explica Mery Cortell. «Perquè els arribara millor pensàrem que era important que els alumnes participaren en el vídeo, per la qual cosa contactàrem amb els col·legis públics, concertats i privats de la població, i set d'ells es van sumar a la idea».

Encara que estava previst el rodatge a principi de desembre, va caldre retardar-lo fins després del pont escolar del 8 de desembre, la qual cosa, per la seua banda, va crear problemes de dates per a gravar en la cooperativa, perquè els camps de clementina que quedaven per arreplegar en el terme municipal eren escassos.

Finalment es va dissenyar un calendari molt ajustat per als set col·legis participants i cada grup d'alumnes seleccionat pels centres va participar en un matí de gravació en l'horta, en la botiga o en la cooperativa Copuzol. En l'experiència van participar els col·legis La Milotxa, American School of València, Lluís Vives, Alfinach, Bisbe Hervás, Virgen al Pié de la Cruz i Caxton College.

Després del visionat per part dels representants dels col·lectius participants, el vídeo ja està preparat per a la seua presentació en pantalla gran: el dijous 15 de febrer, a les 18 hores, en el cine de la Casa de Cultura. Serà un acte en què participaran l'Ajuntament, els col·legis i la cooperativa i, com a colofó, es projectarà un segon vídeo amb el Making of, és a dir, com va ser el rodatge amb els alumnes.

L'entrada és gratuïta fins a completar les 330 localitats del saló d'actes de la Casa de Cultura.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

003-rodaje-la-milotxa

01 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  

Altres