Com prevenir l'addicció dels nostres fills a les noves tecnologies?

Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, alumnes dels col·legis públics Jaume I, Lluis Vives, Bisbe Hervàs i l'Institut d'Educació Secundària han participat en tallers de prevenció d'addiccions tecnològiques. Aquest projecte pioner es va completar el divendres, 19 de gener, amb una xarrada per a pares celebrada en la Casa de Cultura i impartida per una monitora de la Diputació de València. La regidora d'Educació, Mery Cortell, va ser l'encarregada de presentar l'acte.

Lola, la monitora del taller pràctic per a pares, va començar la xarrada mostrant una foto d'un menut, assegut solament en un sofà amb un Mac i el que més va cridar l'atenció dels presents és que tenia un mòbil d'última generació, no que el xiquet estava sol!

Si a açò afegim que en els últims anys el regal més presente en les comunions és el mòbil i que jugar amb els pares és una cosa que s'està perdent (pel que és un dels objectius que hem de plantejar-nos per a «desenganxar» als nostres fills de la tablet, el mòbil o el portàtil), tenim una bona síntesi del panorama amb que ens trobem en el nostre dia a dia.

«Els pares anem molt embolicats i no tenim temps d'estar amb ells, per açò els deixem en mans d'una pantalla, que s'ocupa de mantenir-los entretinguts», apunta la monitora. «Ens interessa que estiguen tranquils perquè ens deixen fer les nostres coses, per açò deleguem la nostra responsabilitat en una pantalla, que és la que s'està ocupant en part de la seua educació».

Partint d'aquestes premisses i que els nostres fills són «natius digitals», és a dir, que han nascut amb les noves tecnologies i, per tant, no tenen secrets per a ells quan li dediquen un temps, l'objectiu del taller de prevenció amb les famílies va ser dotar als pares de les eines per a fer front a esta invasió silenciosa de les pantalles que, en ocasions, suplanten fins i tot el paper educatiu de la família.

«Este treball amb els pares ve precedit de tres mesos de treball amb els alumnes en classe: primer se'ls va passar un test per a veure en quina situació es trobaven i després es van adaptar els tallers a la seua situació real», apunta Mery Cortell. «Per a nosaltres és una satisfacció que Puçol forme part del grup experimental del Programa de Prevenció de Drogodependències de la Diputació de València i en aquest cas del projecte destinat a combatre el mal ús del mòbil, els videojocs i les xarxes socials, en definitiva, les addiccions tecnològiques».

Informa i fotos: Sabín

fotos face047-charla-adicciones-1

22 Gener 2018
FaceBook  Twitter  

Altres