Música i poesia es donen la mà a la Casa de Cultura

La cafeteria de la Casa de Cultura fou l’escenari elegit, el passat divendres 7 d’abril, per a celebrar una vetlada literària i musical on es presentaren les obres guardonades l’any passat dels Premis Literaris Vila de Puçol. Durant l’acte també es va presentar el llibre Obra completa VII (Editorial Neopàtria, 2017), de Josep Maria Ribelles Llobat, de qui enguany es commemora el vint aniversari de la seua mort.

Obra completa VII recull dos llibres de proses del poeta puçolenc escrits entre els anys 1967 i 1977, Lira de silencio i Libro de Bea. Manel Alonso, que es va encarregar de la presentació de l’obra, va dir: «Trenta-tres proses en les quals Josep Maria Ribelles, amb ploma de poeta, ens oferix proses poètiques i relats de factura impecable sobre els grans temes que sempre l’han interessat: l’amor, el desamor, la sensualitat, l’erotisme, l’home com a mesura de totes les coses, l’individu condicionat per una societat en la qual no acaba d’encaixar, la mort, el pas del temps...».

A continuació es va presentar Les hores ermes (Onada edicions, 2017), llibre amb el qual Vicent Torres i Aguado va obtindre el XX Premi de Poesia Josep Maria Ribelles.

Les hores ermes és un poemari que discorre pels camins de l’absència. Un llibre amb ecos de dietari on l’autor situa la vida quotidiana.

Tot seguit es presentà l’obra guardonada amb el XXXII Premi de Narrativa Vila de Puçol, El torb sobre la mar, de Jeroni Muñoz. Una novel·la breu, intensa i carregada de tendresa que parla de la mort, el record i l’oblit, però també de l’amor i l’esperança.

Va tancar la vetlada l’actuació musical del duet conformat per la cantant Mireia Vives i el guitarrista Borja Penalba, dos vertaders monstres dalt de l’escenari que van seduir i fer vibrar el públic amb un pomell de cançons carregades de ritme i poesia.

Informa: Manel Alonso | Fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face

335-libro-ribelles-manel alonso

 

 

10 abril 2017
FaceBook  Twitter  

Altres