Manel Alonso i el micromecenatge: “Les petjades de l’home invisible”

L’escriptor Manel Alonso s’ha embarcat en una nova aventura. Ha posat en marxa, a través de l’editorial Quorum llibres, una campanya de micromecenatge per a publicar un nou llibre, Les petjades de l’home invisible.

Alonso necessita un total de 165 mecenes amb una aportació mínima de 14,90 euros per a fer possible l’edició del llibre. Si durant un període de quaranta dies no aconseguix aquest suport, el projecte no podrà convertir-se en una realitat i les aportacions no es cobraran.

La col·laboració s’ha de fer entrant en la pàgina web de l’editorial Quorum Llibres.

Les petjades de l’home invisible és un dietari que recull vivències i reflexions de l’autor durant un període de dos anys, des de setembre del 2014 a setembre del 2016. Cada setmana Manel Alonso detalla les seues vivències, escriu les seues reflexions i observacions sobre diversos aspectes de la vida amb una especial atenció a qüestions com ara la literatura, la música, l’ambient cultural valencià, sense oblidar els grans temes universals, això és: el pas del temps, la mort, l’amor, la vida, així com l’individu atrapat dins del complicat laberint social.

Aquest no és el primer dietari que Manel Alonso publica. En Llibres de l’Aljamia va publicar-ne tres: Estiu del 1987 (2005), El temps no vol quedar penjat. Dietari dels primers noranta (2008) i A mala hora gos no lladra. Dietari de l’1 de gener de 2001 fins a l’1 d’agost del 2001 (2010), que van tindre una gran acceptació entre els lectors.

Alonso ha escrit dietaris d’una manera intermitent des de l’any 1987 i confessa que és un gran lector d’aquest gènere, entre les obres que més l’han copsat destaca El quadern gris, de Josep Pla, Mentre parlem,d’Enric Sòria, L’incert alberg, de Josep Igual, i Dins del camp d’herba, de Ramon Ramon, entre altres.

Alonso considera que el dietari és un gènere transversal on caben tots els altres, on hi ha molta llibertat creativa perquè és on l’autor es troba d’alguna manera nu davant de l’espill i elabora un discurs introspectiu on els silencis de vegades són més reveladors que les paraules.

Informa: Departament de Comunicació | Fotos: Sabín

108-manel-alonso-1

20 Febrer 2017
FaceBook  Twitter  

Altres