Se celebra a Puçol la setena edició del Sopar Estellés

Fa set anys es va posar en marxa, en un gran nombre de pobles i ciutats de les diverses comarques valencianes, una nova tradició que té com a protagonistes la societat civil, la llengua, la gastronomia i la poesia.

Puçol va ser un d’aquells primers municipis que va atendre la crida feta per l’escriptor Josep Lozano en la qual demanava posar en funcionament un sopar al voltant d’una figura emblemàtica, tot seguint el model d’Escòcia. En el cas escocés, des de fa dècades s’honora la figura Robert Burns (Alloway, 1759- Dumfries 1796) considerat el poeta més important en llengua escocesa, i en el cas valencià es va proposar el poeta i periodista Vicent Andrés Estellés.

El Sopar Estellés de Puçol va estar organitzat els primers anys pels membres i simpatitzants de l’agrupació local del Bloc. En l’actualitat s’encarreguen els de la Coalició Compromís. Unes agrupacions que han posat a la disposició d’aquest acte cultural la seua capacitat organitzativa, així com el treball desinteressat de simpatitzants i militants, ja que el sopar sempre ha estat obert a la ciutadania.

Al llarg de les seues set edicions, els sopars s’han celebrat en diversos espais de la localitat i han agafat formats variats.

La setena edició es va celebrar el passat 21 d’octubre al teatre del Sindicat Agrícola, on es van congregar al voltant de huitanta persones.

Enguany el sopar portava un subtítol, L’erotisme de les lletres dels amants del pimentó torrat, la qual cosa ja anunciava que la majoria dels poemes que es llegirien tenien un cert voltatge.

Per segona vegada el Sopar Estellés va comptar amb un invitat especial. Fa un parell d’anys fou l’humorista Eugeni Alemany. En aquesta edició es va triar el cantautor de Cocentaina Andreu Valor, que acaba de publicar un nou treball discogràfic, Bandautòrium (Mésdemil).

Andreu Valor, va oferir als presents un concert íntim en què va fer un repàs intens i extens del seu repertori musical.

El Sopar Estellés té com a objectiu compartir menjar i conversa mentre es gaudix dels versos que els improvisats rapsodes interpreten sense més voluntat que la d’assaborir la paraula feta art.

Escriu: Manel Alonso | Fotos: Sabín

fotos face

874-sopar-estelles-3

28 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres