Carolina Valls: “Cal intentar regenerar la situació que viu la cultura”

Una llarga llista de premis trobem en el palmarés personal de la pintora Carolina Valls, que des del divendres 7 d'octubre compta amb un més, el primer premi del XXXI Concurs de Pintura Vila de Puçol 2016. Un guardó que va rebre per la seua obra Espacio Envuelto IV, a la que cataloga d'experimental i que tenia la pretensió d'inspirar interrogants i empatia amb l'espectador, i pareix que amb el jurat del certamen ho va aconseguir.

El concurs de pintura Vila de Puçol ja va disfrutar amb la seua obra fa dos anys, però encara que no va guanyar, Carolina Valls, amb un esperit incansable no es rendix, “prove amb un altre quadre, fins que al final cau el premi, i en este cas ha arribat prou prompte”. Objectiu aconseguit per a la pintora, que va quedar molt sorpresa al rebre el guardó.

La seua participació en concursos d'este tipus és prou àmplia, perquè bromejava amb la idea de què al rebre remuneració amb este tipus de premis, pareix que tingues un treball més normal, perquè pots arribar a viure d'això. Per esta raó, Carolina considera indispensable la celebració de certàmens per part de les institucions públiques que permeten regenerar la situació que viu la cultura, davant de la que se sent poc optimista.

La seua obra guanyadora es troba enquadrada dins de la col·lecció Espacios Envueltos, que va sorgir de la idea d'anar més enllà i revisar els temes de dos de les seues sèries anteriors, Arquitectura Efímera i Arquitecturas Cinéticas. Amb esta nova obra, en paraules de Carolina Valls, “trenque i combine elements que s'emboliquen en un altre element, la tela taronja”, com si d'un envoltori de caramel es tractara.

És erroni caure en el pensament que l'obra de la pintora és geometria abstracta, un terme redundant per si sol ja que la geometria ja és abstracta per si mateix. Carolina busca representar la realitat a partir d'un concepte determinat encara que la conclusió del que transmet siga una forma geomètrica.

L'espectador podrà disfrutar de la seua obra durant prou de temps, perquè la pintora està en plena elaboració d'una obra paral·lela, Revoluciones, on treballa sobretot amb l'espai en un sentit geomètric i matemàtic. Una altra de les seues obres, Flexible, té una reflexió més arquitectònica basant-se en un realitat quotidiana. Sense cap dubte, una pintora polifacètica i valenta que aconsegueix una forta empatia amb qui gaudeix de la seua obra.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: Sabín

fotos face

826-carolina-valls-recoge-premio-2

20 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres