El primer curs de Xarxa Llibres a Puçol finalitza amb 887 beques i 68.000 euros aportats per l'ajuntament

L'Ajuntament de Puçol va pagar a la fi d'agost els 68.000 euros corresponents a les 887 beques sol·licitades per alumnes d'infantil, primària i secundària a Puçol. A elles se sumarà a l'octubre el pagament les beques d'educació especial i els alumnes que tenien pendents exàmens de recuperació. Amb açò finalitza el primer curs de Xarxa Llibres, que segons la regidora Mery Cortell, “ha exigit un gran treball, però ha merescut la pena perquè ha sigut un èxit de participació per part dels veïns”.

En la primera fase de Xarxa Llibres, en l'últim trimestre de 2015, tot el treball organitzatiu va recaure en l'ajuntament, on va caldre habilitar horaris especials i personal addicional per a arreplegar totes les sol·licituds a l'inici del curs 2015-2016, a més de realitzar els tràmits, enviar la documentació a la Conselleria d'Educació i, finalment, efectuar els pagaments als veïns en Nadal.

En la segona fase, al juny, la responsabilitat era dels col·legis, els qui havien d'ocupar-se d'arreplegar les sol·licituds i els llibres. “No obstant açò, des de l'ajuntament vam habilitar un local en l'Espai Social Martínez Coll perquè els veïns pogueren venir a final de curs a emplenar les instàncies i consultar dubtes”, apunta la regidora d'Educació, Mery Cortell. “Una vegada revisada la documentació, la Consellería va enviar el llistat amb les beques concedides i l'ajuntament va ingressar el 29 d'agost els diners a cada família, la qual cosa ha suposat un total de 68.000 euros en beques”.

La quantitat correspon als 887 becats en infantil, primària i secundària abans de l'estiu, als quals cal afegir els que al setembre han continuat realitzant tràmits, bé perquè tenien exàmens de recuperació quan es va tancar el termini al juny o bé perquè pertanyen a educació especial, les beques de la qual s'han tramitat després de l'estiu.

Informa i fotos: Sabín

736-mery-cortell-3

29 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres