Més cursos, millors instal•lacions, nous ordinadors, wifi més àmplia… una escola en permanent creixement

Del 12 al 23 de setembre, de 18 a 20 hores, està obert el termini d'inscripció per al nou curs de l'EPA (Escola Permanent d'Adults), que, a més de nous nivells d'anglés i castellà per a immigrants, inclou entre les seues novetats una sala d'informàtica renovada, instal·lacions millorades i l'ampliació de la zona wifi en l'Espai Social La Barraca. L'objectiu final: superar els 315 alumnes inscrits i els bons resultats acadèmics del curs passat.

“L'anglés ha sigut el que més acceptació ha tingut en els últims cursos, fins a tal punt que cada any estem ampliant els nivells: al A-1 i A-2 que ja impartíem el curs passat, este afegim el B-1”, explica la directora de l'EPA, Mari Paz González. “A més també al castellà per a immigrants anem a fer un salt qualitatiu important, perquè este curs per primera vegada prepararem els alumnes per a la prova Done-li, és a dir, el nivell A-2, que és imprescindible per a sol·licitar la residència al nostre país”.

A més de la prova general, els immigrants necessiten el A-2 per a poder sol·licitar el permís de residència i l'EPA oferix esta prova en el seu nou programa formatiu, una prova més de l'interés per estar al dia i oferir als alumnes matèries adequades a les seues necessitats.

Un interés que es pot mesurar: el curs passat van ser 315 els veïns matriculats i els resultats van ser en molts casos excel·lents.

“Sobretot en valencià, on van aprovar la majoria de què es van presentar; també quasi tots els que van preparar el cicle superior van aconseguir l'accés; i inclús el valencià per a immigrants va obtindre un resultat excel·lent en els exàmens orals, amb títol per a tots els alumnes que van realitzar la prova; potser el que va quedar un poc més fluix va ser accés a la universitat, on no tots els nostres alumnes van aconseguir superar la prova”, finalitza la directora.

I si a nivell acadèmic l'actualitat de les matèries i els resultats són notables, també este curs hi ha un afany per adaptar les instal·lacions a les necessitats dels alumnes: l'aula d'informàtica compta amb 25 ordinadors nous, la sala general de La Barraca i els accessos han canviat d'imatge amb una bona mà de pintura… i aconseguir descarregar-se els deures amb el wifi ja no serà una prova de paciència: la nova connexió és més potent i, naturalment, gratuïta.

El 29 de setembre, a les 20 hores, acte oficial d'inauguració del nou curs… i el 3 d'octubre comencen les classes. Amb les noves millores, els responsables confien en que este curs l'Escola Permanent d'Adults continue creixent en quantitat i en qualitat de la seua ensenyança.

Els resultats, el pròxim estiu.

Informa i fotos: Sabín 

730-clausura-curso-epa-3

12 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres