EPA La Barraca: l'única escola municipal autoritzada per a examinar i expedir títols afig ara l'anglés

El dissabte 19 de juny es va celebrar en l'Espai Social La Barraca l'acte de clausura del curs de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), amb la projecció d'un vídeo amb fotos del curs i l'entrega dels títols als 17 nous graduats de secundària. La gran novetat d'este curs, l'anglés A1, tindrà la seua continuïtat al setembre amb l'anglés A2.

L'acte de fi de curs es va dividir en dos blocs. La primera part va consistir en un sopar d'alumnes i professors en què també van estar presents l'alcalde Enric Esteve i representants de la nova corporació municipal. Esta primera part va finalitzar amb la projecció d'un vídeo de 20 minuts, realitzat per Agustín Baena, amb imatges dels distints actes del curs.

La segona part de l'acte de clausura es va centrar en l'entrega dels títols als 17 alumnes que este curs s'han examinat i han aconseguit el Graduat de Secundària, una activitat d'un valor especial ja que l'EPA La Barraca és l'única escola municipal de la comarca que està autoritzada per a examinar i entregar estos títols.

A continuació, van dirigir unes paraules als assistents les regidores Mery Cortell i Mar Mazo, els que van matisar que els alumnes i professors tenen obertes les portes de l'ajuntament per al que necessiten... “encara que la que té els diners és Lola, la d'Hisenda”.

Va tancar l'acte l'alcalde Enric Esteve, amb felicitacions als alumnes i, sobretot, als professors, per als que va demanar un fort aplaudiment pel seu esforç quotidià, que no sempre és apreciat en el seu just valor. I seguint el joc a les regidores, va finalitzar amb un altre joc de paraules: “Lola és la que té els diners... però l'última paraula la té l'alcalde”.

Per a la directora de l'EPA, Mari Paz González, este ha sigut un any especialment destacat, per haver pogut afegir l'ensenyança de l'anglés del nivell A1, “un projecte que tindrà continuïtat el pròxim curs, amb la incorporació també del nivell A2, el que ens permet preparar els alumnes perquè s'examinen per lliure en l'Escola Oficial d'Idiomes, algo que al juny ja han fet els dos primers alumnes”.

Entre els fets destacables, constatar que més del 80% dels alumnes de cicles formatius han aprovat amb nota i han aconseguit plaça en el cicle de grau superior, resultat paregut al dels alumnes d'accés a la Universitat, “perquè s'han presentat set i han aprovat sis”. Balanç positiu que també s'espera per als exàmens de valencià, ja que l'EPA prepara alumnes perquè s'examinen en els tres nivells: superior, mitjà i elemental.

Estos resultats i unes adequades instal·lacions han convertit a l'EPA La Barraca en un model de treball, que ix avant dia a dia amb l'esforç de 2 professors a càrrec de la Diputació de València i 6 que depenen de l'ajuntament.

Un treball i un resultat que ja compta amb reconeixements oficials, com recorda la directora: “Fora de València, només hi ha una EPA autoritzada per a examinar i expedir títols, que és Sagunt i depén de Conselleria. Però a més d'ella, l'única escola d'adults municipal autoritzada per a examinar i expedir títols som nosaltres, una tarea que venim fent des de 2006”.

I ho vénen fent bé, com avalen els resultats dels seus alumnes en els distints exàmens a què es presenten i aproven any rere any.

El pròxim curs més nivells d'anglés, tots els nivells de valencià i, qui sap, potser s'afija alguna nova matèria per a formar els veïns en el seu propi poble, en l'EPA La Barraca.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

572-clausura-curso-epa-1

16 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  

Altres