La quarta setmana cultural organitzada per la Plataforma Republicana 14 d'Abril se celebra de l'11 al 20 d'abril

De l'11 al 20 d'abril, teatre, marxes, xarrades, conferències i una exposició sobre el valencianisme republicà componen la variada programació d'activitats culturals organitzades per quart any consecutiu per la Plataforma Republicana 14 d’abril de Puçol. El dimarts 14 es va realitzar en La Barraca la presentació oficial de la programació i la inauguració de l'exposició que es podrà visitar fins al dia 20.

La programació d'esta quarta setmana cultural va començar amb teatre: el dissabte 11, en la Casa de Cultura, Zorongo Teatre presentava l'obra Miguel de Molina: La cobla de la teua vida, de Jacinto Esteban Suárez, l'únic acte de la programació pel qual cal pagar entrada, en este cas 5 euros… el que no va impedir una bona entrada per a la inauguració de la setmana.

El diumenge 12, concentració matinal en l'estació de Renfe de Puçol per a acudir junts al cementeri de Sagunt per a visitar la fossa comuna amb víctimes de la Guerra Civil.

El dimarts 14, la Plataforma 14 d'Abril de Puçol, va realitzar la presentació oficial de la IV Setmana Cultural Republicana, a més de l'exposició El valencianisme republicà.

En la mesa van participar Agustí Cerdà (president d'ERPV), Manel Alonso (escriptor i membre de l'associació l'Andana), Enrique Mínguez (membre de la Plataforma) i José Lucas (president de la Plataforma).

Enrique Mínguez no sols va presentar l'acte sinó també tota la programació d'esta quarta edició.

José Lucas va realitzar una introducció personal i objectiva dels moviments socials en els regnes d'Espanya, fins a la 1a República, a principis del segle XIX.

Manel Alonso va oferir el seu particular punt de vista sobre els moviments republicans en el Llevant espanyol, contant a més particularitats de València i Puçol.

Agustí Cerdà, per la seua banda, va explicar l'exposició, interpretant d'una forma dinàmica el seu contingut, pel que va invitar els assistents a posar-se de peu i anar recorrent la sala de l'Espai Social La Barraca on els panells explicatius.

Una vintena d'assistents van disfrutar d'una mostra única, on d'una forma retrospectiva tenim l'oportunitat de conéixer una exposició única, on encaixen en un mateix cos els sentiments i història republicana i el valencianisme.

La programació es completa el divendres 17, a les 19 hores, en La Barraca, amb ponència Bebés robats (Vides separades) a càrrec de l'advocat Jacinto Lara i Soledad Luque, presidenta de l'associació Tots els xiquets robats són també els meus xiquets.

El diumenge 19, a partir de les 9.30 del matí, caravana republicana al cementeri de Paterna, per a visitar i homenatjar la fossa comuna.

L'últim acte organitzat per la plataforma se celebra el dilluns 20, a les 18.30 hores, també en La Barraca: una ponència col·loqui sobre la Llei de Dependència amb la participació de l'advocada Sandra Casas i Palmira Castellano, representant de la Plataforma en defensa de la Dependència.

Informa: José Lucas i Sabín | Fotos: Agustín Baena

fotos face

fotos hq

214-expo-valencianismo-2

16 abril 2015
FaceBook  Twitter  

Altres