Aconseguir l'Excel·lència Acadèmica no té preu, però per a 9 alumnes de Puçol sí que té premi

Per quint any, la Generalitat Valenciana celebra un acte de reconeixement als alumnes que tenen un expedient acadèmic amb una nota mitjana de 10 al finalitzar Educació Primària. Un reconeixement a l'Excel·lència Acadèmica en els col·legis públics que enguany ha comptat amb 9 alumnes de Puçol entre els premiats. Tots ells han sigut homenatjats per l'Ajuntament de Puçol el dijous 9 d'abril.

Homenatge a l'Excel·lència: 9 d'abril, 9 alumnes, 18 hores, 10 de nota mitjana en Primària, 50 assistents, quasi tots familiars. Els números freds poques vegades donen una mesura exacta del que és un acte. I en esta ocasió no servixen per a reflectir tant esforç, tanta emoció, tant reconeixement.

I tanta transcendència.

El senzill acte realitzat el dijous 9 d'abril, a les 18 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, amb els 9 alumnes que van finalitzar el passat curs els seus estudis de Primària i ho van fer amb una nota mitjana de 10, acompanyats dels seus pares, de l'alcaldessa i diversos regidors, va ser lleuger quant a protocol (unes paraules, un diploma, un xec regal, fotos i una llima granissat), però enorme quant a significat.

Cada un dels 9 alumnes amb una mitja de 10 en Primària ha rebut un diploma entregat per l'ajuntament, un xec per a material escolar, el reconeixement de la corporació municipal i l'aplaudiment dels seus familiars, que els acompanyaven en el saló de plens.

Després de la foto de família oficial, alguns van voler prolongar l'acte amb més fotos: guardar per al record imatges amb amics, familiars, l'alcaldessa, els iaios... i, per descomptat, disfrutar d'un vi d'honor que en esta ocasió tenia un sabor especial: llima granissat.

En 2014, van ser cinc alumnes de Puçol els que van obtindre de nota mitjana deu al finalitzar Primària i enguany han sigut nou”, va explicar el regidor d'educació, José Mª Esteve, durant l'acte. “Esta dada demostra que tenim una educació pública de qualitat, encara que els resultats no serien possibles sense la implicació i l'esforç dels seus pares. Estos alumnes han aprés també a casa i per això este homenatge és també per als pares i iaios”.

Fixa-vos bé en les seues cares. Pareixen xiquets sense més, però no és cert. Han tret 10 de mitja al finalitzar l'Educació Primària. Excel·lència Acadèmica l'anomenen.

No té preu. Però el 9 d'abril, a Puçol, sí que ha tingut premi.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos hq327-alumnos-excelentes-5

13 abril 2015
FaceBook  Twitter  

Altres