Baves de caragol, Rosa García, María García Lliberós, el Club de Lectura… i Cristina Ibáñez

El divendres, 21 de novembre, es va celebrar en la Biblioteca Pública Municipal de Puçol la presentació del llibre Baves de caragol. I, al mateix temps, sessió extraordinària del Club de Lectura del mateix municipi amb l'assistència de l'autora del llibre, María García Lliberós. Ens ho conta Cristina Ibáñez, component del club.

La sessió va ser presentada i moderada per la bibliotecària de Puçol, Rosa García, la qual fa una gran labor pel foment de la lectura en el nostre municipi.

Era la primera vegada que el Club de Lectura de Puçol comptava amb la participació de l'autora d'un llibre per a una de les seues sessions i l'experiència va ser molt enriquidora. María García Lliberós és tan interessant o més que els seus llibres. L'experiència va resultar ser una manera molt pròxima de conéixer més aspectes de Baves de caragol, comprenent així millor la història de Berta Astomi i Pedro Ribera.

Moltes gràcies a totes les persones que van fer possible: tindre l'oportunitat d'esta experiència tan bonica.

Baves de caragol (2006) és una novel·la escrita perMaría García-Lliberós, autora d'altres llibres com a Equívocs, El joc dels espills, L'enquestadora…

Narra la història de l'escriptor Pedro Ribera, abandonat per la seua esposa i immers en una crisi de creativitat, que és citat per un notari per a la lectura del testament de Berta Astomi Ferrán, dona desconeguda per a ell, quasi centenària i difunta recentment. La difunta li ha llegat una gran quantitat de diners sotmesa a la condició que en el termini de dos anys escriba una novel·la inspirada en la seua biografia. Esta, Baves de caragol, seguirà, a manera de crònica, el curs de la investigació motivada per tan insòlit encàrrec.

Es tracta d'una novel·la senzilla i commovedora, que combina d'una forma molt enginyosa el passat (Berta Astomi) amb el present (Pedro Ribera). Podria valorar moltíssims aspectes sobre este llibre, però només destacaré la reflexió a què he arribat després de la seua lectura: en totes les històries hi ha diferents punts de vista, trobant-se l'autèntica veritat en el que l'autora flama "el clarobscur".

Comptat i debatut, Baves de caragol és una novel·la realista plena de veritat i fantasia.

+ Info: http://hermosoentretenimiento.blogspot.com.es/

Informa: Cristina Ibáñez Fotos: Club de Lectura

fotos face

1066-babas-caracol-1

01 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres