L'ajuntament aporta 45.000 euros per a millorar la formació dels alumnes de l'institut

El dilluns 24 de novembre, la directora de l'institut Pilar Millán i l'alcaldessa Merche Sanchis van firmar un nou conveni anual de col·laboració entre ambdós institucions, pel qual l'ajuntament aporta entorn de 45.000 euros per a realitzar activitats destinades a la joventut, entre les que destaca la presència d'un treballador social en el centre educatiu.

La firma del conveni va comptar amb la presència de José Mª Esteve (regidor de joventut i educació), José Luis García (coordinador de benestar social), Dolores Muñoz (educadora), junt amb la directora Pilar Millán i l'alcaldessa Merche Sanchis.

Encara que el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Puçol i l'Institut d'Educació Secundària (IES) es realitza des de finals del segle passat, no va ser fins al 2007 que es va plasmar en un acord escrit renovat cada any per ambdós institucions, incloent noves propostes segons les necessitats dels alumnes i del centre.

L'objectiu fonamental és beneficiar no sols als alumnes sinó també a les seues famílies, oferint un ampli grup d'activitats subvencionades per l'ajuntament i dirigides als jóvens, tant si són obertes a tota la població (els actes del Dia de la Sida, el Programa de la Dona…) com si són específiques per a alumnes de secundària (monitors en l'Escola d'estiu, Equip de convivència, extraescolars en distints locals…).

La gran novetat d'enguany és que hem ampliat la col·laboració amb una nova proposta”, explica la directora de l'IES, Pilar Millán. “A partir d'este curs, quan es prenguen mesures disciplinàries que impliquen l'expulsió d'un alumne diversos dies del centre hi ha la possibilitat que eixe temps el dediquen a col·laborar en alguns projectes de servicis socials municipals”.

La mesura complementa les actuacions que realitza un treballador social municipal, José Brumós, actuant directament sobre distints programes que es duen a terme en l'institut, com la lluita contra l'absentisme escolar, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PCPI), tallers formatius i el projecte Integra, dirigit a previndre el risc d'abandó dels estudis entre els més jóvens.

A més, els alumnes de l'institut estan participant cada curs en les campanyes que organitzem des de les àrees d'educació i joventut, com els tallers d'Avacos sobre prevenció de drogodependències, el Dia de la Sida, el Dia contra la violència de gènere, els plens juvenils, la Fira de l'estudiant i altres tallers dirigits a alumnes i pares”, afig el regidor José Mª Esteve.

El pressupost global que destina l'ajuntament a este conveni se situa entorn dels 45.000 euros, incloent tant les activitats obertes a tots els jóvens, com les específiques del centre i la presència del treballador social.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

1078-firma-convenio-instituto-1

30 Novembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres