El cine de la Casa de Cultura estrena projecció digital amb so Dolby Surround a l'octubre

Al febrer va ser la projecció digital i a partir del 3 d'octubre el cine de la Casa de Cultura completa la seua renovació amb la posada en marxa del so Dolby Surround 7.1, gràcies a la instal·lació de 14 altaveus i el nou equip d'amplificació. Dos inversions imprescindibles per a garantir la continuïtat de l'únic cine que existix a Puçol.

Des de finals del segle XX, la indústria cinematogràfica ha treballat en alternatives al tradicional cel·luloide, un sistema car per a rodar pel·lícules, però molt car per a l'exhibició cinematogràfica, per l'elevat cost de cada còpia. L'alternativa va sorgir de forma natural, en paral·lel al desenvolupament de la televisió i el cine en casa: calia apostar per la tecnologia digital.

A Europa, és la normativa ISO TC36 la que marca les característiques tècniques de les projeccions digitals i la que establix, entre altres obligacions, que en 2015 deixaran de distribuir-se pel·lícules en cel·luloide, per tant qualsevol sala que no estiga equipada amb un sistema de projecció digital normalitzat no podrà exhibir pel·lícules.

L'inconvenient és el cost econòmic que suposa renovar el parc de projectors en els cines, ja siguen estos comercials o, com en el cas de Puçol, una Casa de Cultura destinada a mantindre un servei públic.

Per a afrontar este problema, la Casa de Cultura va dividir la inversió en dos etapes: al febrer es va posar en marxa el nou sistema de projecció digital 2K, que millora la definició, el color i el contrast en les projeccions, en definitiva, la qualitat d'imatge.

I durant l'estiu s'ha escomés la renovació del so: 14 altaveus i un nou equip d'amplificació perquè el Dolby Surround 7.1 permeta disfrutar d'un so i una imatge d'acord amb l'estàndard actual.

Paral·lelament hem reformat el parquet de l'escenari durant juliol, escatant la fusta i substituint algunes en mal estat, perquè estiga a punt per als actes que en ell se celebren: concerts, obres de teatre, actuacions dels col·legis, presentacions falleres i qualsevol altra activitat”, explica José Mª García, gerent de la Casa de Cultura. “Tot està preparat per al nou curs”.

La inauguració del so surround es realitza a principis d'octubre amb la projecció de El amanecer del planeta de los simios, a qui seguiran els títols per a tots els públics actualment en cartellera, atés que l'orientació de les projeccions és eminentment familiar: parlem d'un servei per als veïns i en especial una alternativa d'oci per als xicotets.

Amb el nou equipament el cine té garantida una llarga vida a Puçol.

Informa i fotos: Sabín

875-amanecer-planeta-simios-2

25 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres