La brigada municipal dedica dos mesos a l'estiu per a posar a punt els col•legis públics

Durant els mesos de juliol i agost, la brigada municipal d'obres i servicis ha treballat en obres de millora de les instal·lacions dels col·legis públics Bisbe Hervàs, La Milotxa, Lluís Vives i Jaume I. Els treballs s'han coordinat amb la direcció de cada centre per a prioritzar aquelles tasques de manteniment més necessàries en cada cas.

El dilluns 1 de setembre, l'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor d'educació José Mª Esteve van recórrer els quatre col·legis públics de Puçol per a comprovar si l'obres realitzades per la brigada municipal d'obres i servicis durant juliol i agost s'ajusten a les propostes sol·licitades per cada col·legi.

El primer col·legi va ser Bisbe Hervàs, en companyia de la seua directora Silvia Josa. Mentres el personal del centre preparava el mobiliari, organitzava la nova cuina i ho posava tot a punt per a l'inici del curs, la directora explicava les millores: “Al juliol ens van traslladar la biblioteca per a crear un aula de música que permeta assajar als 30 membres de la coral; també es va muntar l'aula d'idiomes i una nova biblioteca multifuncional, amb piles d'aigua per als tallers de plàstica”.

Canvis d'aula i de mobiliari que han anat acompanyats d'una reforma àmplia en la cuina: derrocament de bancades, sòl antilliscant, llanterneria, gas, una nova bancada d'acer inoxidable (esta pagada pel col·legi) i un forn de què s'ha fet càrrec l'empresa que s'ocupa de la restauració. Tot això permetrà a partir d'este curs que la cuina funcione amb un autoservici més ràpid i còmode.

A més, els membres de la brigada municipal s'han ocupat de la neteja d'instal·lacions, poda d'arbres i xicotetes millores en general. Enguany les obres de millora s'ajusten a tot el que havíem demanat”, finalitza Silvia.

La Milotxa va ser el segon col·legi públic visitat: ja des de l'exterior s'observa que la major part del treball de la brigada s'ha centrat en la pintura de tot el tanca i les parets del pati, així com de les instal·lacions de la planta baixa.

Pedro Gómez, director del centre, sintetitza les tasques de manteniment realitzades per l'ajuntament: “Sobretot treballs de pintura: al juliol, la planta baixa, finestrals, portes, aules... I a l'agost, la tanca del perímetre, per dins i per fora, i les parets que donen al pati. Queda pendent, això sí, que la brigada repasse alguns escocells del pati, perquè els pins estan alçant el sòl en diversos punts”.

Un repàs que anirà acompanyat amb la substitució dels fluorescents (molts d'ells sense protecció contra els colps) per moderns leds que no sols suposaran un notable estalvi econòmic, “també complir amb les noves mesures de seguretat. Per a això ens anem a acollir a un pla de millora de l'enllumenat en edificis públics”, explica Merche Sanchis.

La visita a Lluís Vives va coincidir amb una reunió de l'equip directiu i el professorat, per la qual cosa regidor i alcaldessa van recórrer les instal·lacions sols, comprovant els treballs de pintura, xicotetes reformes d'obra i neteja de les zones enjardinades.

En el nostre col·legi s'han ocupat de la pintura de l'interior i de l'exterior dels edificis, reparacions, neteja i poda de les zones enjardinades, llanterneria, desaigües i canvi de mobiliari per a adequar les aules. La veritat és que estem contents amb el treball que han realitzat”, apunta Pepa Gallego, la directora del centre.

Igual que en la resta de col·legis públics, abans de Nadal s'espera tindre substituïts els fluorescents actuals per una nova il·luminació led que permetrà un important estalvi econòmic i ajustar-se a les noves normatives de seguretat en matèria d'il·luminació en centres públics.

L'últim col·legi públic va ser Jaume I. En companyia del director Juan Carlos Palmero van recórrer les instal·lacions d'infantil i primària, per a revisar els treballs realitzats per la brigada municipal: pintura de les pistes per a jocs i esports, pintura de la tanca i de les aules, pintura de les portes, rampes d'accés a infantil, tapiat de la trapa, jardineria, instal·lació elèctrica...

Per al director, “l'important és la bona coordinació que hem mantingut, ja que l'ajuntament s'ha ocupat d'unes tasques i el personal del col·legi d'altres, sumant esforços. Ha sigut un bon treball de millora del centre”.

Les tasques de manteniment dels col·legis públics es realitzen al llarg del curs, però és a l'estiu quan l'absència d'alumnes permet escometre els treballs més amplis, sempre a càrrec de la brigada municipal d'obres i servicis. El regidor José Esteve destaca que el treball realitzat enguany “ha sigut ampli i ajustat al que els col·legis ens havien sol·licitat. Vist el grau de satisfacció dels equips directius, considerem que l'esforç ha merescut la pena”.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

811-visita-coles-3

 

 

16 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres