Un ambaixador de Puçol en la universitat Georgetown

El catedràtic de la Universitat nord-americana Georgetown i veí de Puçol, Jordi Garcés Ferrer ha sigut entrevistat pel diari The Washington Post sobre la nova etapa que mamprén la monarquia espanyola amb la proclamació del rei Felip VI. A més d'impartir classes en el Màster de Relacions Internacionals d'esta universitat, és un dels assessors de la Casa Reial respecte a les relacions internacionals.

 “El seu repte com a monarca- opina Garcés- és aconseguir una normalització de la monarquia, en el sentit que la ciutadania senta i la perceba com accessible i pròxima,- abaixar al poble, tocar l'arena-, i en açò té i tindrà un paper rellevant la reina Letizia”. Aquest, és un dels paràgrafs de l'entrevista al professor Jordi Garcésque trobem en el diari nord-americà The Washington Post

En aquest reportatge, el catedràtic Jordi Garcés comenta la nova etapa de la Corona espanyola amb el rei Felip VI. El professor es mostra optimista i creu que la preparació acadèmica, la professionalitat i l'ètica del monarca marcarà un abans i un després en la monarquia espanyola. A més de la importància del rei,  Garcés també opina que Letizia serà crucial en esta remodelació.

L'acadèmic Garcés Ferrer, catedràtic Príncep d'Astúries en la Universitat de Georgetown és el primer valencià que impartix classes en esta prestigiosa universitat. És natural i fill predilecte de Puçol i la seua principal comesa són les polítiques socials europees comparades amb les d'EUA, com a pensions i seguretat social.

“D'alguna manera sóc l'ambaixador acadèmic a Washington. Sóc el representant de la “marca Espanya” respecte a temes acadèmics” conclou el catedràtic. Garcés combina la seua labor de professor en la universitat Georgetown amb la d'assessor del rei i de la Casa Reial.

Informa: Sara Moreno| Fotos: Sabín

01 Agost 2014
FaceBook  Twitter  

Altres