La instal•lació d'un projector digital garantix el futur del cine en la Casa de Cultura

Després de 27 anys de funcionament, el projector de 35 mil·límetres del cine de la Casa de Cultura passarà a la sala d'exposicions i en el seu lloc s'ha instal·lat un modern equip digital que garantix la continuïtat de les projeccions en l'únic cine de Puçol, ja que l'any que ve les pel·lícules en cel·luloide desapareixen.

Una inversió entorn de 50.000 euros ha sigut necessària durant els mesos de gener i febrer per a substituir el vell projector de pel·lícules en 35 mil·límetres per un modern Nec 900, amb projecció digital de 2K i un nou sistema de so amb altaveus de la marca JBL.

L'objectiu és senzill: garantir que en el futur continue havent-hi almenys un cine a Puçol, perquè les multinacionals nord-americanes ja han anunciat que a finals de 2014 deixaran de distribuir pel·lícules en cel·luloide i totes les estrenes arribaran exclusivament en format digital. Paral·lelament, les directrius europees estan afavorint la instal·lació dels sistemes digitals, amb la qual cosa el cel·luloide té data de caducitat.

Encara que les sales grans utilitzen sistemes de 4K, la majoria de les sales mitjanes i xicotetes de València i la resta de poblacions aposten pel 2K, un sistema que permet una gran qualitat en pantalles de fins a deu metres d'ample i la nostra té huit”, explica el gerent de la Casa de Cultura, José Mª García. “A més, hem substituït tot el cablejat de so, hem instal·lat nous amplificadors i també hem renovat l'altaveu central i el de subgreus, quedant només pendent per a més avant completar l'equip de dolby surround amb altaveus per tota la sala”.

Una moderna instal·lació que es va estrenar el divendres 15 de febrer amb la projecció digital de La Lego película i que tindrà la seua continuïtat en les següents setmanes amb títols com a Futbolín, La gran familia española i Robocop.

A més, la instal·lació està preparada per a poder emetre en directe grans esdeveniments via ADSL, un sistema que ja s'utilitza en la ciutat de València per a grans estrenes de teatre, òpera o ballet.

Informa: Sabín | Fotos: José Mª García

079-viejo-proyector

25 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  

Altres