Els alumnes de Dramatització i Teatre mobilitzant els seus companys per a celebrar el Dia contra la Sida

Els alumnes de Dramatització i Teatre mobilitzant els seus companys per a celebrar el Dia contra la Sida

Encara que la celebració oficial és l'1 de desembre, al coincidir amb dissabte els alumnes de l'institut han celebrat el Dia Internacional de la Lluita contra la Sida el divendres 30 de novembre, en un acte que ha comptat amb la creació d'un llaç gegant de globus rojos i una pancarta que resumix l'esperit de la jornada: “Val més condó en penis que Sida l'any que ve”.

El pati i el hall de l'Institut d'Educació Secundària han sigut els escenaris triats per a les celebracions i, sobretot, per a les activitats de sensibilització dels alumnes de l'institut. En esta ocasió ha sigut una labor d'alumne a alumne, perquè els 17 components de l'optativa de Dramatització i Teatre han sigut els encarregats d'organitzar tota la moguda.

Volíem que ells mateixos animaren a participar en l'acte als altres alumnes, tant a fer-se fotos junt amb la pancarta com a unflar globus i posar-los el seu nom, per a això, a tots els que col·laboraven els entregaven una polsera roja”, explica Elena Ruiz, professora de l'optativa. “La veritat és que han estat molt motivats i, encara que pensàvem que a alguns els podia fer vergonya, la veritat és que l'han portat molt bé. L'any pròxim organitzarem més activitats i amb més temps”.

Això serà l'any que ve, però de moment la major part d'alumnes de l'institut han passat junt amb la pancarta dissenyada pels de teatre, sobretot perquè l'eslògan utilitzat cridava prou l'atenció com per a no deixar a ningú indiferent: “Val més condó en penis que Sida l'any que ve”.

A més, dotzenes de companys han contribuït amb els seus globus rojos degudament personalitzats a crear un llaç gegant que, com és tradicional, s'ha penjat en el hall del centre, perquè tots els que entren sàpien que en l'IES estan per la labor de previndre.

I no és una labor que es limita a un dia. Sense anar més lluny, ja han anunciat que el 21 de desembre, últim dia de classes, hi haurà noves activitats de sensibilització, entre elles un flashmob que promet enganxar a tot el centre.

Encara que és una actuació pensada per als alumnes, en la jornada del divendres 30 de novembre també han participat tres regidors de l'ajuntament (Eloísa Rosa, José Mª Esteve i Pilar Millán), junt amb el tècnic de joventut (José Luis Gómez) i diversos professors de l'institut.

Informa: Sabín

fotos_noticia

1116-dia-sida-instituto-5

 

01 Desembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres