El cor universitari Sant Yago oferix un extraordinari concert gratuït en la Casa de Cultura

El cor universitari Sant Yago oferix un extraordinari concert gratuït en la Casa de Cultura

El divendres 23 de novembre, a les 22.30 hores, el cor universitari Sant Yago va actuar en la Casa de Cultura de Puçol, amb un espectacle dividit en dos parts: en la primera, una mostra de polifonia religiosa; en la segona, alguns temes adaptats del folklore popular valencià, català, castellà, andalús i inclús argentí i veneçolà.

Va ser un espectacle brillant. Poques vegades un pot disfrutar de seixanta artistes sobre l'escenari. I no sols parlem de quantitat, també la qualitat de les peces està fora de qualsevol dubte. Entre els autors triats, vam poder disfrutar d'obres de Mendelssohn, Lauridsen o Palestrina, en la primera part, i peces tan populars com La font dels tres xorros, La sardana de les monges, Chaparrita o Boleras sevillanas, en la segona part.

Llàstima que un espectacle d'este nivell només fóra apreciat per un escàs nombre de veïns. És probablement una de les poques ocasions en què hem vist el mateix nombre d'assistents sobre l'escenari que en el pati de butaques. O quasi.

I això a pesar que parlem d'un cor amb 44 anys d'història, amb un currículum que inclou actuacions al mig món (Irlanda, Canadà, Sud-àfrica, Austràlia, Xina, Brasil...) i amb diversos CDs editats amb peces que hui són autèntiques joies.

Podríem dir que són temps de crisi i que cal donar prioritat a l'aliment del cos abans que de l'esperit.

Podríem... però el concert era gratis.

Informa: Sabín

fotos_noticia

1098-publico-concierto-1

 

29 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres