Els 265 alumnes de La Milotxa realitzen una dramatització per a celebrar que estem a la tardor: així dóna gust anar a classe

Els 265 alumnes de La Milotxa realitzen una dramatització per a celebrar que estem a la tardor: així dóna gust anar a classe

El col·legi públic La Milotxa va celebrar la Festa de la Tardor amb la participació de tots els professors i alumnes del centre, de 3 a 6 anys, als que es van sumar al llarg de la jornada els pares, cançons, poesies, animals, Vivaldi, una obra de teatre, el berenar… Tot això el dimecres 21 de novembre en el pati del propi col·legi.

És habitual per a La Milotxa participar en totes les festes que marca el calendari escolar (Nadal, Falles, Setmana Santa…), sempre procurant que els 265 alumnes i els 18 professors d'este col·legi d'educació infantil s'impliquen a fons en cada una de les activitats.

Per descomptat, els pares també han d'aportar el seu granit d'arena, ja siga en casa (eixes disfresses que sempre cal preparar) o directament en el centre, tirant una mà en totes les activitats organitzades… al cap i a la fi, es tracta de contribuir a l'educació dels seus propis fills, així que acostar el muscle costa menys.

Però a més del calendari oficial, La Milotxa aprofita moltes altres dates per a ensenyar delectant, per a transmetre coneixements als seus alumnes sense que estos siguen conscients que “estan en classe”. Per a ells, senzillament, estan de festa. Un bon exemple d'esta formació lúdica i divertida és la Festa de la Tardor, que enguany han celebrat el dimecres 21 de novembre.

L'objectiu d'esta festa és l'estudi de la tardor d'una forma lúdica i plaent: animals, plantes, fruites i fruits, temps, música”, explica Pedro Gómez, director del centre. “Per a això hem treballat moltes activitats abans d'eixe dia, que han servit per a preparar la festa i també per a agarrar coneixements de distintes matèries. Entre elles, abans del dia 21 hem treballat en la confecció de disfresses per part dels alumnes relacionats amb els elements de la tardor: arbres, fulles, conills, sol, fruites i fruits, pardals, vent, núvols, pluja, bolets, caragols, arc iris”.

Però no tot són treballs manuals. També han realitzat audicions musicals de la tardor… i ací Les quatre estacions de Vivaldi no tenen rival. I, per descomptat, han disfrutat en classe amb contes de la tardor, cançons, poesies, endevinalles, etc.

Una preparació intensiva que, en el fons, no era més que això: la preparació per al dia gran, el 21 de novembre.

El dimecres al matí el menú era ampli: van representar l'obra de teatre El pardalet ferit, es va projectar una pel·lícula de dibuixos relacionada amb la tardor. Esmorzar a base de fruites i fruits. Una vegada refetes les forces, els alumnes van participar en la dansa del Ball de la taronja.

I ja a la vesprada, jornada de portes obertes perquè els familiars dels alumnes pogueren assistir a l'acte estrela de la jornada: la dramatització de la tardor amb l'aportació de tots els alumnes i mestres.

Molt de treball de preparació, molta diversió durant la jornada de festa i un aprenentatge continu durant tot el procés. Comptant, a més, amb l'ajuda dels pares -i sobretot mares- a l'hora de preparar l'esmorzar i, faltaria més, amb tota la família armada amb càmeres i mòbils de qualsevol tipus per a immortaliltzar la tardor en una dramatització feta per alumnes d'infantil… però per als seus pares ni el Centre Dramàtic Nacional l'hauria fet millor.

El que s'ha dit: així fins als pares acudixen encantats al col·le.

Informa: Sabín
Fotos: La Milotxa

fotos_noticia

1093-festa-tardor-milotxa-4

 

22 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres