L'Ajuntament de Puçol destina enguany més de 52.000 euros per a mantindre la bona salut de la música en la població

L'Ajuntament de Puçol destina enguany més de 52.000 euros per a mantindre la bona salut de la música en la població

El dijous 17 de maig, en la Casa de Cultura, es van firmar dos convenis anuals de col·laboració l'Ajuntament de Puçol, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília i la Federació de Societats Musicals de València (FSMV), per mitjà dels quals es potencia l'ensenyança en l'escola i la realització de trobades comarcals destinats a promocionar les bandes i la música.

Gregorio Tarazaga (president en funcions del CMI Santa Cecília) i l'alcaldessa Merche Sanchis van ser els encarregats de firmar un acord amb què es ratifica el suport municipal a la banda de música local i a tota l'àmplia escola les aules de la qual se situen en la pròpia Casa de Cultura, encara que de la gestió de la mateixa s'ocupa Santa Cecília.

En realitat cal parlar de dos convenis en la mateixa sessió, perquè si bé el suport a l'entitat local es referenda des de fa anys, la firma d'un conveni amb la federació és la primera vegada que es materialitza de forma oficial, “ja que fins ara el ple havia aprovat una ajuda econòmica per a les trobades comarcals de bandes de música, però sense referendar-lo en un document firmat”, assenyala l'alcaldessa Merche Sanchis.

A més dels firmants, en l'acte també van estar presents la regidora de cultura, Rosa Portalés, i l'expresident de Santa Cecília, Pep Sancho, els que van explicar les activitats que es realitzen en les distintes aules de música de la Casa de Cultura

D'ací que s'aprofitara la sessió per a posar per escrit l'aportació municipal a la federació, en un document firmat per la pròpia alcaldessa i Josep Almeria Serrano (president de la FSMV),

Per a Josep Almería, la música és el primer moviment cultural de la Comunitat Valenciana i el seu èxit depén en gran manera d'una bona coordinació entre els distints ajuntaments i les seues bandes de música, “ja que en molts casos esta banda és l'únic col·lectiu cultural que existix en algunes xicotetes poblacions i, per descomptat, és l'única forma d'accedir a uns primers estudis musicals”.

Una importància que no ha passat desapercebuda, ja que recentment la Generalitat Valenciana ha atorgat a les bandes de música la classificació com Ben Immaterial de Rellevància Local, el que permet en gran manera garantir el seu futur.

Encara que no és este reconeixement el més important per a Gregorio Tarazaga, per a ell la clau està en el treball diari amb els xiquets, en el dia a dia amb una gent jove amb ganes d'arribar molt lluny: “Quan un veu l'afany dels xiquets per estudiar i l'alegria amb què toquen els instruments, sent la necessitat recolzar al Centre Musical i Instructiu Santa Cecília”.

Econòmicament, el conveni entre l'ajuntament i Santa Cecília suposa 49.840 euros per al centre i l'escola, als que cal unir 2.520 euros per a instruments. Per la seua banda, el conveni amb la Federació de Societats Musicals de València implica l'aportació municipal de 300 euros per a la realització de la trobada comarcal de bandes de música.

En total, 52.660 euros destinats enguany que la música continue gaudint de bona salut en la població. Una salut que van poder comprovar de primera mà els firmants dels convenis, els que van realitzar un recorregut per les distintes aules de música per a seguir de prop quin és el treball diari que es realitza.

Informa: Sabín

fotos_noticia

427-visita-escuelas-1

 

22 Maig 2012
FaceBook  Twitter  

Altres