El col•legi públic La Milotxa atorga 261 matrícules d'honor. L'assignatura? Solidaritat

El col•legi públic La Milotxa atorga 261 matrícules d'honor. L'assignatura? Solidaritat

Un any més, el director del col·legi públic La Milotxa ha hagut de rendir-se a l'evidència i donar el vistiplau a les actes d'avaluació presentades pels seus vint professors: el 8 de maig, tots van apostar per una nota, l'única possible per a tots els alumnes d'infantil del centre: matrícula d'honor. El mercat ambulant solidari va tornar a donar-nos una gran lliçó.

Una nota que a més d'aplicar-se als alumnes, també s'ha d'imposar als professors i a moltes mares, que no sols s'impliquen a l'hora de dissenyar materials per al mercat ambulant solidari, sinó que arribat el matí del dimarts 8 de maig, no van tindre cap melindro a l'hora d'arromangar-se una vegada més i posar-se mà a l'obra.

Eixa és la gran lliçó que un any més —i ja porten catorze— ens han donat uns xiquets que a penes saben llegir i escriure, però ja hi ha assignatures en què ens porten molta avantatge als adults

Perquè eren les mares els que atenien als curiosos, veïns, alumnes, polítics, premsa, pares i, en fi, a qualsevol que es passejara durant el matí del dimarts 8 de maig pel pati de La Milotxa. Eren les mares les que s'ocupaven de conquistar als que s'acostaven —inclús als que intentaven no acostar-se— a cada una de les paraetes del mercat ambulant.

I això que algunes no tenien a penes faena, només cobrar: jocs i palmitos es venien per si sols… els xiquets sempre opten pel més fàcil a l'hora de convéncer els pares que aporten el simbòlic euro, així que els joguets són un objectiu segur. Els palmitos? Sí, clar, és fàcil d'explicar: a algú se li ocorreria passar-se una hora en el pati, al sol, amb la que estava caient?

Altres, en canvi, havien de desplegar els seus dots de venedores per a col·locar els seus productes: la lectura i l'estalvi ja no estan de moda, així que els marcapàgines i les vidrioles de disseny van tindre menys èxit… almenys mentres no es van esgotar altres productes realitzats artesanalment pels 261 xiquets de 3 a 5 anys del col·legi.

Però totes les mares tenien clar que eixe últim esforç pel mercat ambulant solidari era necessari per una bona causa: les ONGs a les que va dirigida la recaptació… Bo, en realitat, per dos: o és que alguna mare no promocionarà el treball i la dedicació d'uns quants mesos del seu tendre rebrot?

Realitzat el recompte, el mercat ambulant solidari de La Milotxa aporta enguany 360 euros per a Ajuda en acció (a través de la qual el col·legi té dos xiquets apadrinats), per a Intermón la quantitat és de 238 euros (destinats a la crisi alimentària en Saher), l'organització Mèdics sense fronteres rebrà altres 238 euros (per a la crisi alimentària a Somàlia) i, finalment, la ONG local ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el món) ingressarà la mateixa quantitat (238 euros que aniran a la caravana per la pau, per a portar aliments als campaments de refugiats sahrauís).

Eixa és la gran lliçó que un any més —i ja porten catorze— ens han donat uns xiquets que a penes saben llegir i escriure, però ja hi ha assignatures en què ens porten molta avantatge als adults.

Com alguns reconeixen: no rebran una gran quantitat de diners, però el que estos alumnes els oferixen és una gran lliçó de solidaritat.

Informa: Sabín

fotos_noticia

390-mercadillo_milotxa-7


09 Maig 2012
FaceBook  Twitter  

Altres