El 8 de maig, una gran lliçó de solidaritat: el mercat ambulant solidari de La Milotxa

El 8 de maig, una gran lliçó de solidaritat: el mercat ambulant solidari de La Milotxa

Porten quinze anys intentant ensenyar als seus alumnes el que és la solidaritat, però no amb conceptes teòrics, sinó amb un exemple pràctic que els permet no oblidar-lo mai: tots els alumnes del col·legi públic La Milotxa treballen durant quatre mesos en la creació de xicotetes peces artesanals que el dimarts 8 de maig són venudes a un euro: allò que s'ha recaptat es destina a quatre ONGs.

Seguint una activitat que ja és habitual en la programació del col·legi, a més de les Falles i els Carnestoltes, els alumnes, mares i professors treballen conjuntament una matèria tan especial com la solidaritat a través de tallers pràctics en què els xiquets dissenyen i construïxen distints elements decoratius.

Els 261 alumnes del col·legi, en companyia dels 20 professors, van començar a realitzar tallers solidaris al gener

Els 261 alumnes del col·legi, en companyia dels 20 professors, van començar a realitzar tallers al gener i totes les setmanes han dedicat alguna hora a dissenyar, retallar, pintar i tot el que ha fet falta per a finalitzar les seues xicotetes obres mestres”, explica Pedro Gómez, director de La Milotxa.

Durant el matí del dimarts 8 de maig, els resultats són exposats en el pati del col·legi, en un mercat ambulant solidari obert als propis alumnes i també als pares, autoritats locals i veïns en general.

Primer passaran pel mercat els alumnes, en companyia dels professors. Després, a les 12.30 hores, el pati s'obri a tot el món i l'important és col·laborar, perquè el preu d'un euro per cada detall és una cosa simbòlica, l'important és que ells sàpien el que significa col·laborar, ser solidaris”, finalitza el director.

Els ingressos obtinguts amb la venda de les seues xicotetes obra mestres van destinats a quatre ONGs amb les que La Milotxa treballa en els últims anys, concretament Intermón, Ajuda en acció, Metges sense fronteres i ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món).

Probablement no rebran una gran quantitat de diners, però el que estos alumnes els oferixen és una gran lliçó de solidaritat.

Informa: Sabín

359-pedro-gomez

 

07 Maig 2012
FaceBook  Twitter  

Altres