El Centre Musical i Instructiu  Santa Cecília celebra un concert de Nadal “de cine”

El Centre Musical i Instructiu Santa Cecília celebra un concert de Nadal “de cine”

Com és tradició, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol va despedir l'any amb el seu Concert de Nadal. El cor, l'orquestra i la banda del nostre poble van regalar al públic un espectacle “de cine” per a desitjar-los a tots un feliç i pròsper 2011.

El diumenge 19 d'octubre el Centre Musical i Instructiu (CMI) Santa Cecília va celebrar el seu tradicional Concert de Nadal en la Casa de Cultura de Puçol. La cita va arrancar amb l'actuació del Cor del CMI Santa Cecília. Els seus huit integrants, dirigits per Alex Díaz, van delectar als quasi 300 assistents, que abarrotaven el Saló d'Actes de la Casa de Cultura, amb cançons tradicionals franceses, com per exemple Tourdion, i per descomptat  també amb nadales tradicionals, com Adestes fideles i White Cristmas.

Després de l'actuació del cor, van ser els músics de l'Orquestra del CMI Santa Cecília els següents a pujar a l'escenari. L'Orquestra, formada per  una quinzena de músics, va interpretar un concert per a dos violins i cello d'Arcangelo Corelli. Mª Mercedes Picazo i Llibertat Díaz, violins solistes, i Félix Romero, cello solista, van ser els protagonistes d'esta peça musical, que va precedir al moment més esperat: el concert de la Banda del CMI Santa  Cecília.

Més de 70 músics de Puçol van participar en la festa nadalenca de la música, que començava amb una cançó de cine: la banda sonora de Lo que el viento se llevó, de Marc Steiner. A esta peça li van seguir altres tantes del món del cel·luloide, com el  tema Memòries d'Àfrica  de Jonh Barry o l'arreglament de Johan de Meig per a la banda sonora de James Bond 007.

A poc a poc, com tota bona pel·lícula, el concert arribava al seu desenllaç final amb un gir inesperat en el guió. Just quan la banda  començava a tocar les primeres notes del rock llatí Sent com va! de Tito Puente, descendia una pantalla que ocultava els músics i en la que apareixien El Gros i El Flac. Laurel i Hardy van fer les delícies del públic mentre els músics de Santa Cecília posaven la banda sonora a les seues divertides peripècies.

Però encara faltava el millor. Quan es va alçar la pantalla, els músics van aparéixer tots ells amb un gorro de Pare Noel i van tocar una col·lecció de nadales, que va posar el punt i final al concert amb la Marxa Radetzky. Durant la interpretació d'esta marxa nadalenca per excel·lència, el director de la banda,  Juan Gonzalo Gómez, es va oblidar dels seus músics i va dirigir les palmes del públic, que una vegada acabada la cançó, es van convertir en un aplaudiment multitudinari.

Amb el tradicional, però innovador Concert de Nadal, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol desitja a tots els veïns de la localitat un feliç i pròsper 2011. Un nou any en què la música de Santa Cecília serà, una vegada més, la banda sonora del nostre poble.

Informa: Miguel Crespo

En primer lloc va actuar el cor

Més fotos de la notícia

24 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres