L'encant, la lluminositat, el colorit i el dinamisme de P. S. Segura en la Casa de Cultura

L'encant, la lluminositat, el colorit i el dinamisme de P. S. Segura en la Casa de Cultura

S'anomena Pepa Sanz Segura, és autodidacta, li agrada experimentar i busca l'harmonia, tant en el llenç com en el seu tracte amb les persones. Fins al 28 de novembre es pot visitar gratuïtament la seua col·lecció d'acrílics sobre llenç i fusta en la Casa de Cultura, una agradable mostra de llum, color i moviment.

Abans de dedicar-se a la pintura va ser mare i ama de casa, dos activitats que l'absorbien prou com per a no deixar-li temps lliure per a la seua altra gran vocació, la pintura. Però els fills creixen i un bon dia Pepa va descobrir que tornava a tindre temps per a ella mateixa… i va decidir experimentar.

He passat per l'impressionisme, per l'abstracció, pel treball amb models captats amb fotografies i ara estic en una etapa en què m'atrau sobretot el retrat”, reconeix P. S. Segura, un nom amb què firma des que en una exposició a Benicarló, en 2008, van catalogar els seus quadros com a obra de Pepa Sanz, quan ella havia utilitzat fins a eixe moment com a nom artístic senzillament el cognom de sa mare, Segura.

L'obra que s'exhibix a Puçol és una col·lecció sense títol d'acrílics sobre fusta i llenç, representativa de la seua penúltima etapa, on la matèria primera naix del carrer, del dia a dia, on Pepa capta imatges quotidianes amb la seua càmera de fotos. Són imatges que li serviran d'inspiració i model. Imatges en què la persona és protagonista, sempre en moviment, amb un dinamisme vital que ompli el llenç, potser per això renuncia a pintar els fons, que en estos quadros són plans, monocroms, en un intent conscient per passar desapercebuts enfront del moviment dels personatges.

Els fons no m'interessen, és el color el que parla. Un color lluminós, brillant, però sense estridències, que ajuda a destacar el moviment humà”, assenyala Segura, alhora que insistix una vegada i una altra a donar les gràcies a la Casa de Cultura de Puçol per l'exquisit tracte rebut i l'enorme col·laboració de tot el personal a l'hora d'ajudar-li a muntar l'exposició.

Pepa té un currículum important, dins del qual no cal oblidar que ja ha exposat en dos ocasions en la Casa de Cultura, perquè en 2008 i 2009 va formar part de les obres finalistes del Concurs de Pintura Vila de Puçol”, va assenyalar la regidora de cultura, Lola Sánchez, durant l'acte d'inauguració.

Un acte que va reunir entorn de seixanta comensals, molts dels quals s'acostaven per primera vegada a l'obra i a la personalitat d'esta valenciana entranyable, els llenços de la qual captiven pel moviment de les seues figures i el suggestiu colorit.

Captivat, així va confessar sentir-se el propi alcalde, José Vicente Martí, al tancar l'acte d'inauguració de l'exposició, on va definir els polítics com “servidors de la cultura, d'ací que continuem invertint diners en cultura a pesar de la crisi”; i qui va definir l'exposició com un fidel reflex de Pepa Sanz Segura, la seua autora: “una persona en continu moviment, brillant, dinàmica, sense estridències. Una persona encantadora”.

Les pintures de P. S. Segura pots disfrutar-les fins al 28 de novembre en la sala d'exposicions de la Casa de Cultural. Naturalment, gratis.

Lola Sánchez, Pepa Conesa, José Vicente Martí y Pepa Sanz Segura 

22 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres