Comença el nou curs de l'escola d'adults… i esta vegada no val deixar-se'l

Comença el nou curs de l'escola d'adults… i esta vegada no val deixar-se'l

El divendres 1 d'octubre, en l'Espai Social La Barraca, es realitzava la presentació del nou curs de l'Escola Permanent d'Adults (EPA). Un curs amb més nivells, més alumnes, més professors i els mateixos objectius: donar una nova oportunitat a aquells que al seu dia van deixar els estudis i als que busquen en la formació l'oportunitat de trobar ocupació.

El passat mes de maig se celebraven els 25 anys de l'EPA. En el llibre que repassava la seua història, en el que escrivien polítics, professors i alumnes que han passat per l'escola en este temps, es parlava de l'important que era este servici municipal i també de l'evolució que l'EPA ha patit en este temps.

Ambdós factors, l'evolució per a adaptar-se als nous temps i la importància de completar la formació, són la clau de l'èxit de l'Escola Permanent d'Adults, que en el curs 2010-11 ha tornat a batre el rècord d'alumnes inscrits: si l'any passat els finalment matriculats rondaven els 300, l'haver sumat un nou grup de cicles formatius permet este curs acostar-se als 350 alumnes.

Alguna cosa tindrà a veure amb la crisi el que esta sala estiga hui completament plena”, assegurava la directora de l'EPA, Mari Paz González, en l'acte d'inauguració, celebrat el divendres 1 d'octubre en La Barraca, que és la seu permanent de l'escola. La crisi, la immigració i l'auge del valencià, tres dels factors que han permés augmentar any rere any el nombre d'alumnes.

Després de donar la benvinguda i repassar els distints nivells i matèries per al nou curs, la directora va cedir la paraula a l'alcalde, qui va coincidir en la importància de la formació per a tindre més possibilitats d'ocupació i en l'important que és per a qualsevol municipi invertir en formació, perquè és invertir en el futur de tot un poble.

Les aules de La Barraca són municipals, per tant són de tots, i han d'estar com més plenes millor per a no malgastem els fons públics”, va assegurar José Vicente Martí. “Heu apostat per la millora, per vosaltres mateixos, però eixa aposta de present i de futur és també la de tot el poble, perquè el vostre èxit serà l'èxit de Puçol”.

La regidora de cultura, Dolores Sánchez, també va participar amb breus paraules en la concisa inauguració, amb poc protocol i gens de vins d'honor ni semblants. A continuació, els professors es van fer la foto oficial d'inici del curs junt amb les autoritats municipals i, immediatament, els alumnes es van dividir en grups per a començar el treball. L'EPA és per a molts l'última oportunitat de pujar-se al tren de la formació i per això no hi ha temps que perdre.

Potser per això l'alcalde, recordant que alguns dels alumnes que ha tingut en l'institut estaven allí per a matricular-se en l'escola d'adults, no va poder evitar una frase espontània dirigida a algun dels seus antics alumnes: “lluiteu per aprendre perquè segur que ho aneu a aconseguir. I esta vegada no val deixar-se'l, eh, Xavi?”.

Molts alumnes a l'acte d'inauguració del nou curs de l'EPA

13 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres