Software made in Extremadura

Software made in Extremadura

Els nostres veïns de l'Associació extremenya l’Horta Nord aprenen a utilitzar el sistema operatiu lliure Linex durant les II Jornades Tecnològiques que organitza la Junta d'Extremadura a Puçol. Este revolucionari sistema operatiu, molt semblant al Linux, ha sigut dissenyat per la Junta i és completament gratuït.

Durant el dissabte 25 i el diumenge 26 de setembre, 30 veïns de Puçol han participat en les II Jornades Tecnològiques organitzades per la Junta d'Extremadura amb motiu de les celebracions del Dia d'Extremadura. Dos tècnics informàtics de la Junta es van desplaçar fins al nostre municipi per a instruir en noves tecnologies als membres de l'associació extremenya de Puçol. Els tècnics han ensenyat als assistents al curs, d'edats compreses entre els 16 i els 50 anys, a operar amb Linex, un innovador sistema operatiu lliure semblant al Linux però dissenyat per la Junta d'Extremadura.

Pedro Gómez, portaveu de l'Associació extremenya l’Horta Nord de Puçol, explica que “Extremadura va perdre el tren de la revolució industrial però ara està al capdavant de la revolució tecnològica, que és el futur”. En este mateix sentit, Gómez destaca que “la Junta amb estos cursos i amb la creació del Linex demostra la seua preocupació per dotar de noves ferramentes a tots els extremenys”. Precisament, l'associació de Puçol disposa de 6 ordinadors, cedits per la Junta, que funcionen amb el sistema operatiu gratuït Linex.

A més a més d'aprendre a emprar este sistema operatiu made in Extremadura, els alumnes també han rebut lliçons bàsiques per a realitzar gestions amb l'administració per mitjà de l'aplicació E-administració. El portaveu de l'associació destaca que “esta pàgina web és molt interessant perquè et permet relacionar-te amb les administracions sense necessitat de desplaçar-te físicament. Només necessites un ordinador amb connexió a Internet i el DNI digital per a realitzar distints tipus de tràmits burocràtics o consultes”.

Els assistents al curs han aprés també a crear i gestionar correus electrònics i blocs a més a més d'adquirir nocions pràctiques sobre el tractament de textos. Com a guinda final de les II Jornades Tecnològiques de la Junta d'Extremadura, els alumnes han aprés a editar continguts audiovisuals i a publicar-los en YouTube, un dels portals de vídeos més populars d'Internet. 

Després de dos intensos dies de formació en noves tecnologies, els nostres veïns extremenys ja poden dir amb orgull que s'han pujat al tren de la revolució tecnològica gràcies a un sistema operatiu lliure made in Extremadura.

Informa: Miguel Crespo

II Jornades Tecnològiques de la Junta d'Extremadura

07 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres