Dia d'Internet Segura en l'institut: sí a les noves tecnologies… amb seguretat

25 Febrer 2021

L'institut de Puçol celebra des de fa anys el Dia de la Internet Segura a mitjan febrer. L'objectiu: conscienciar a l'alumnat dels avantatges, però també dels perills de la Xarxa, promovent un ús segur de les noves tecnologies. Per a això se sumen a diferents campanyes a nivell europeu i organitzen activitats massives amb l'alumnat… encara que en esta edició han sigut a les aules i amb determinats cursos.

Llegeix més...

Competències educatives imprescindibles per al nou món

25 Febrer 2021

El col·legi britànic Caxton College potencia quatre habilitats que han sigut identificades per experts educatius mundials com les fonamentals perquè els alumnes tinguen èxit en la vida i en les seues professions. Des de fa diversos anys, experts educatius de diferent índole coincideixen que aquest nou món VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu) requereix noves formes d'aprenentatge per a superar els reptes i desafiaments que tenim com a societat.

Llegeix més...

«Puçol en la memòria, volum 0»: L'etapa fosca

07 Febrer 2021

La pandèmia està alentint molts temes, però no és el cas d'un ampli projecte per a recuperar la història de Puçol. Va començar en 2013 i els primers resultats es van veure en 2015, amb la publicació del llibre Puçol en la memòria, volum 1. En 2019 va aparèixer el segon volum… i l'objectiu és presentar el tercer llibre a la fi de 2022. El treball que s'està realitzant fins ara és aqueix que no es veu: museus, arxius, restes arqueològiques, coves i qualsevol document que servisca per a reconstruir les nostres arrels.

Llegeix més...

«Semillas», homenatge a una altra manera de viure l'educació dels nostres joves

11 Gener 2021

Semillas va ser una pel·lícula homenatge a les activitats educatives de l'institut —i, especialment, a la labor del professor Vicent Ribes—, amb la qual es va inaugurar el festival de curts XS Puçol l'octubre de 2019. Estava prevista la seua projecció als alumnes de batxillerat de l'IES Puçol a la fi del curs passat, però el Covid-19 ho va impedir, per la qual cosa el 22 de desembre, representants dels departaments de Joventut i Comunicació de l'Ajuntament van recórrer tres aules de l'IES per a exhibir i comentar este homenatge amb els alumnes i professors.

Llegeix més...

Un alumne de Caxton College arriba a l'Imperial College per a millorar «l'aviació del futur»

27 Octubre 2020

L'Imperial College, prestigiosa universitat britànica, ha admés en la facultat d'Enginyeria Aeronàutica (top 7 en el rànquing mundial) a Kirill Surkov, un alumne de l'est col·legi britànic de Puçol que porta deu anys vivint a València i aspira a millorar la seguretat en l'aviació. Coincidirà amb un altre estudiant que va accedir l'any passat al grau de Matemàtiques.

Llegeix més...

Els premis Vila de Puçol: 36 anys apostant per la cultura valenciana

07 Octubre 2020

Unes 70 persones es van donar cita en el saló d'actes de la Casa de Cultura divendres 2 d'octubre, per a assistir al lliurament de premis de pintura, literatura i poesia. Anunciat en la plaça, a l'aire lliure, finalment es va traslladar a l'interior pel mal temps, encara que respectant totes les mesures de seguretat que s'exigeixen en l'actualitat. Josep Manel Vidal, Antoni Gómez Giménez i Antonio Pineda Ramos són els guanyadors d'esta edició.

Entorn del 9 d'octubre, Puçol organitza cada any una sèrie d'activitats lúdiques i culturals per a celebrar el Dia dels Valencians. Encara que en esta edició s'han suprimit els actes tradicionals (com la cercavila o les actuacions amb molt de públic), els que sí que es mantenen són els premis Vila de Puçol .

Fa quasi quatre dècades van nàixer estos premis amb un concurs de literatura en valencià, era la primera pedra per a potenciar la cultura valenciana. Un any després es va sumar el certamen de pintura i, quasi una dècada més tard, es van completar els premis amb la poesia.

Esta edició, marcada pel Covid-19, ha eliminat el vi d'honor i qualsevol manifestació més lúdica, per a reduir l'acte oficial al lliurament de premis, celebrada en el saló d'actes de la Casa de Cultura davant uns 70 espectadors .

El regidor de Cultura, José Mª Esteve , va ser l'encarregat de presentar l'acte, que va començar amb el lliurament del 36é premi de literatura a l'obra Tots els dies seran setembre , de l'autor xativí Josep Manel Vidal .

El mateix jurat que va llegir els originals literaris es va ocupar també dels premis de poesia: els escriptors Manel Alonso, Ramón Guillem i Vicent Penya, al costat del regidor de Cultura.

I este jurat, en l'edició núm. 24 del premi de poesia Josep Mª Ribelles, va atorgar el primer premi a l'obra Xaman , d'Antoni Gómez Giménez , autor de Gilet.

Finalment, el 35é concurs de pintura va comptar com a jurat amb els pintors Toni Cucala, Mery Cortell i Willy Ramos, al costat del regidor José Mª Esteve i al tècnic de Cultura, José M. García, que va actuar com a secretari.

Dos esments d'honor en esta edició: per a Carlos Bonet per la seua obra Leteo i a Carla Roig pel roglet . I el primer premi de pintura ha sigut per a Degradiente , d'Antonio Pineda Ramos , de València.

L'alcaldessa Paz Carceller va ser l'encarregada de clausurar este senzill acte, amb unes paraules d'agraïment a « totes les corporacions municipals anteriors que, anaren del signe polític que foren, sempre han mantingut el suport a la cultura valenciana i especialment als premis Vila de Puçol ».

Informa i fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

fotos face

408-entrega-premios-3

 

Parlar anglés en l'era del Covid-19

30 Setembre 2020

A causa de les circumstàncies laborals actuals, tindre un nivell d'anglés alt és un requisit fonamental per a aspirar a molts llocs de treball. Malgrat la distància física a la qual ens veiem sotmesos diàriament, la societat està aconseguint nivells de connexió inaudits fins hui. Els nous contextos digitals ens permeten aconseguir projectes professionals, acadèmics o d'un altre tipus al voltant de món, ara bé, sempre que tinguem un bon domini de la llengua anglesa.

Llegeix més...

Este 9 d'octubre, homenatge a la cultura, la història i la lluita contra la pandèmia

25 Setembre 2020

Enguany, les activitats culturals entorn del 9 d'octubre avancen les seues dates, comptaran amb aforament limitat, a l'aire lliure, gratuïtes però amb reserva prèvia d'entrada i eliminaran els actes massius d'edicions anteriors. A més, no sols hi ha un reconeixement a la cultura i la història, també a les víctimes i a les persones que han dedicat el seu temps a lluitar contra la pandèmia del coronavirus en l'àmbit local.

Llegeix més...

Del 18 al 20 de setembre, Saxem oferix una trobada internacional de saxos i tres concerts gratuïts

14 Setembre 2020

Finalment, la 4a edició de Saxem se celebra a la Casa de Cultura i l'Espai Jove de Puçol els dies 18, 19 i 20 de setembre. Organitzat pel quartet de saxos Púrpura Pansa, la cita s'ha consolidat com un dels certàmens més prestigiosos en l'àmbit internacional i enguany comptarà amb 40 alumnes, Tomás Jerez com a professor convidat i tres concerts, un dels quals servirà per a presentar el CD Sax & Tango, la nova obra de Púrpura Pansa.

Llegeix més...

Concurs de pintura Vila de Puçol: una aposta per la cultura valenciana… Amb 3.000 euros de premi

07 Setembre 2020

Portes un Pablo Picasso dins? Potser un Da Vinci, tal vegada un Van Gogh... Si és així, o simplement gaudeixes creant les teues pròpies obres, no dubtes a presentar-te al concurs de pintura Vila de Puçol, que enguany compleix 35 edicions i que ofereix al seu guanyador un premi de res menys que 3.000 euros. A més, les obres finalistes s'exposaran juntament amb la guanyadora a la Casa de Cultura durant el mes d'octubre.

Llegeix més...

Altres