La Ceja del Tambo, primer concert d'una banda simfònica colombiana a Puçol

La Ceja del Tambo, primer concert d'una banda simfònica colombiana a Puçol

La Banda Simfònica de La Ceja representa a Llatinoamèrica en el Certamen Internacional de Bandes de Música que se celebra en el Palau de la Música de València, i com a complement a la seua gira valenciana, el divendres 2 de juliol, a les 20'30 hores, actua en la Casa de Cultura de Puçol. 

Potser un dels certàmens més prestigiosos del món, en l'apartat de bandes de música, siga el de València, per això no és res estrany que per als representants triats de cada país siga una oportunitat única de donar a conéixer la seua cultura.

Este és el plantejament amb què s'acosta a València la Banda Simfònica de La Ceja del Tambo, un dels vint-i-sis municipis que formen el departament d'Antiòquia, en la regió d'Orient Antioquenyo, a Colòmbia. Coneguda sobretot per la seua gran tradició religiosa i educativa, La Ceja compta també amb una de les bandes més prestigioses de Colòmbia i és l'única sud-americana present en el certamen valencià de 2010.

Després de la seua presència el 30 de juny en el Palau de la Música, els colombians també actuaran a Puçol, gràcies a l'esforç del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, que ha organitzat un acte de reconeixement a esta prestigiosa banda que, després de l'acte protocol·lari de recepció oficial, oferirà un concert en el saló d'actes de la Casa de Cultura, sobre les 20'30 hores del divendres 2 de juliol.

Es dóna la circumstància que per a poder realitzar esta mini gira, la Banda Simfònica de La Ceja ha hagut de realitzar una col·lecta entre els seus veïns, que han realitzat donatius a la corporació d'Amics de la Banda de La Ceja, perquè la situació de crisi generalitzada no permetia traslladar tots els seus membres fins a la Comunitat Valenciana, el que oferix un valor afegit a la seua presència a Puçol.

Per a la regidora de Cultura, Dolores Sánchez, “és una oportunitat única de disfrutar en directe d'una banda de música colombiana, per això quan ens va proposar la idea el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília no vam dubtar a apostar per esta idea que, d'alguna forma, servirà per a tancar la programació cultural de la Casa de Cultura durant de l'estiu”.

Banda Simfònica de La Ceja del Tambo

29 Juny 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres