“El rock s'escolta amb el cor” (Los suaves)

“El rock s'escolta amb el cor” (Los suaves)

“Diuen que som sorollosos, les oïdes sofrixen molt... Que quan estem tocant fem molt de rebombori, que critiquen el que vullguen, seguim amb el nostre assumpte, no saben que el rock, amics, s'escolta amb el cor. Jo vull viure amb el rock encara que esta vida em va a matar”. És part de la lletra de la cançó “Esta vida em va a matar”, del grup de rock gallec Los suaves.
 

Com canta Yosi, el vocalista i ideòleg de Los Suaves, el rock s'escolta amb el cor i el rock oferix moltes vegades una versió solidària que no té una altra música menys sorollosa. Exemple: el concert de alguns grups de L'Ampli (l'Associació de Músics de Rock de Puçol), entitat organitzadora, per a solidaritzar-se amb el poble sahrauí.

En la vella estació de Renfe, nau cedida per a distints actes per l'ajuntament, els tres grups de Puçol, Gualtrapes, Los Aspirantes i Cromañones, van participar en esta vetlada rockera i solidària per a recaptar fons. ASOM i l'Ajuntament de Puçol van col·laborar en l'organització d'este concert.

A les 19 hores del passat 13 de juny van tocar primer Cromañones i Los Aspirantes i, després del sopar, va concloure el concert amb els acords de les guitarres i baixos de Gualtrapes. "És la tercera edició de l'est concert que té la solidaritat com a leitmotiv", apunta José Luis Gómez, tècnic de Joventut.

El fet de començar a les set de la vesprada té dos explicacions. Una: els grups es donen a conéixer a un tipus de gent que no acudiria a un concert de rock en sessió nocturna. I dos: es garantixen les mínimes molèsties als veïns, perquè a la una de la matinada ja no sonen acords, ni baixos, ni bateries.

Al final, es van complir els objectius. Bona música, rock, harmonia i solidaritat. Tots feliços. "I en ASOM contents per la recaptació de les barres", postil·la el tècnic de Joventut. Doncs això. Com el conte en què s'acaben menjant perdius.

363-rock-1

 

08 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres