Els cines de Puçol: sis històries més una

Els cines de Puçol: sis històries més una

Al llarg de tres dècades, el poble de Puçol va contar amb sis sales de cine que funcionaven a ple rendiment. Ramón Sánchez i Antonio L. Milla han volgut realitzar un emotiu viatge al passat per a mostrar-nos la vida d’eixes sales que van donar tant als puçolencs d’aquells anys.
 

La Pista Bonestar, els cines Avenida, el Teatro-cine (o Sindicat), la Casa Social, el Cine club de l'Hogar Parroquial i el Cine d'Estiu del carrer Montcada: sis noms que a la gent més major del poble els portaran molts rècords d'uns anys daurats per al cine a Puçol.

El divendres 3 de juliol es presentava a la Casa de Cultura un documental que ha estat fet en conjunt entre Milla, de la EMTV Puçol, i Ramón Sànchez, antic projeccionista dels cines del poble. Una producció que barreja els testimonis personals d'aquells que treballaren en les sales de cine amb les explicacions que ofereix Ramón des de lo que actualment queda d'aquells espais que van ser construïts per a que el poble s'entretingués.

"Em vaig trobar un dia amb Ramón, i al contar-me la seua vida, li vaig proposar fer un documental dels cines amb el seu testimoni i tot el que ell sap", comenta Milla, realitzador del projecte. "Però ell es va negar a ser l'únic protagonista des del primer moment, va dir que darrere de  la història dels cines de Puçol hi havia molta més gent que hi havia que escoltar".

"Estic content des del primer dia que començarem a treballar en aquest documental que moltes televisions volgueren tindre als seus arxius", afirma Ramón Sànchez. "Han sigut cinc mesos buscant persones que ens donaren dates, fotos, cartells... un treball que m'ha eixit del cor"  

A l'acte no volgueren faltar els familiars d'aquelles persones que van tindre alguna cosa que veure amb els cines, així com veïns que van acudir a la Casa de Cultura amb la intenció de reviure el passat. I ningú és va quedar indiferent, ja que van ser setanta minuts d'imatges i històries emotives. "Em vaig enfonsar al tornar a entrar a la Casa Social", continua Ramón, "un lloc que va ser tan bonic i que ara es troba en un estat inconcebible".

Familiars, treballadors i creadors també van estar acompanyats pels Festers de la Mare de Dèu al Peu de la Creu, que presentaren el documental, així com per la corporació municipal, entre els que Chimo Galcerà, regidor de Festes, va declarar: "Aquest treball recupera la història viva del poble, fet que està relacionat amb el lema de Festa Viva que defineix les festes de Puçol des de fa uns anys".

El documental ha comptat amb la producció de la Emissora Municipal de Televisió de Puçol, així com amb la col·laboració de l'ajuntament, i com a resultat dona sis històries dels populars cines del nostre poble, que als més majors els farà recordar i als més joves els donarà a conèixer el passat d'un poble que encara li queda molt per contar.

Informa: Aitor Caballer

 

400-cartel_cines

 

10 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres