Pactem Nord renova el seu conveni de col·laboració amb l'Obra Social “la Caixa”

Pactem Nord renova el seu conveni de col·laboració amb l'Obra Social “la Caixa”

El passat dia 26 de juny l'Obra Social “la Caixa” i el Consorci Pactem Nord, junt amb altres 13 entitats que formen part del Grup Incorpora València, que coordina Pactem Nord, van firmar la renovació del seu conveni de col·laboració.
 

A més de Pactem Nord, formen part del Grup Incorpora València: Asprona, Bona Gent, Col.lectiu Joves de la Coma, COCEMFE València, COCEMFE Alacant, Fundació Nova Feina València, Fundació Nova Feina Alacant, Fundació EIFOR, Fundació Tots units, Cáritas Diocesana de Segorbe (Castelló), Creu Roja Castelló, Creu Roja Alacant i Fundació José Maria Haro-Intra.

El pacte territorial per a la creació d'ocupació Pactem Nord, a través del programa de foment de l'ocupació de l'Obra Social "la  Caixa", Incorpora, a què es va adherir l'any 2007, ha permés 149 contractacions de persones en risc d'exclusió social en 85 empreses ordinàries.

El programa Incorpora té com a objectiu tendir ponts entre les empreses valencianes i les entitats socials per a establir col·laboracions que permeten fomentar la creació d'ocupació. Així mateix, és molt important la figura de l'insertor laboral i la labor que du a terme quant a l'acompanyament a les persones del programa i quant a la difusió que realitza entre les empreses a fi d'incorporar criteris de Responsabilitat Social Corporativa en la seua gestió.

L'adhesió a la xàrcia d'insertors laborals de "la Caixa" ha suposat un pas més en la consecució d'un dels objectius principals del Consorci Pactem Nord, que té a vore amb la creació d'ocupació i la integració sociolaboral de les persones desocupades, especialment aquelles que es troben en risc d'exclusió social. En el cas concret d'Incorpora, l'entitat treballa amb jóvens que tenen dificultats per a accedir al seua primera ocupació, majors de 45 anys sense experiència laboral, persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial, malalts mentals, parats de llarga duració i dones afectades per situacions de violència domèstica.

Este i altres programes d'ocupació que Pactem Nord ha posat en marxa durant el passat any pretenen donar resposta a una de les principals preocupacions dels ciutadans i ciutadanes, la desocupació, que segons les últimes dades del Servef relatius al mes de maig, situen en 24.070 les persones desocupades en la comarca de l'Horta Nord (11.467 dones i 12.603 hòmens).

Informa: Isolina Espinosa

 

11 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres