Manel Alonso guanya el X Certamen Literari Vila d'Almassora

Manel Alonso guanya el X Certamen Literari Vila d'Almassora

Joan Andrés Sorribes, amb Set narracions curtes per una setmana llarga, i Manel Alonso i Català, amb el recull poètic “Si em parles del desig”, són els guanyadors dels premis Vila d'Almassora. El premi d'investigació ha quedat desert.
 

El jurat del X Certamen Literari Vila d'Almassora es va reunir el 22 de desembre de 2009, a les 20.00 hores, al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Almassora. Les persones assistents eren Joan Baptista Campos Cruanyes, Vicent Salvador Liern i Pasqual Mas i Usó, escriptors, com a membres del jurat del premi Antoni Matutano de poesia.

Pel que fa al premi Vila d'Almassora de narrativa, els jurat estava format per Anna Martinavarro Escura, Albert Garcia i Pasqual, escriptors, i Joan Carles Simó Artero, filòleg.

El jurat del premi Vila d'Almassora d'investigació estava compost pels investigadors Fàtima Agut i Clausell, Gerard Clausell Cantavella i Josep Maria Pons i Altés. Va exercir la presidència Núria Felip Esteve, com a regidora de Cultura, i el secretari va ser Cèsar Mateu i Beltran, pel Servei de Dinamització Lingüística d'Almassora.

Després de les deliberacions corresponents, a les 21.30 h, el jurat va decidir, per unanimitat, declarar desert el premi d'investigació local i comarcal, amb una obra presentada.

D'altra banda, va atorgar, per unanimitat, el premi Vila d'Almassora de narrativa a l'obra presentada sota el títol Set narracions curtes per una setmana llarga, de Joan Andrés Sorribes, guardonat, entre altres, amb el premi Ulisses de narrativa, l'Enric Valor de novel·la en valencià i el premi de narrativa Ciutat de Sagunt; Joan Andrés és autor de la trilogia La forja de Lessera (2000), Noverint Universi (2000) i La creu de Cabrera (2003), a més de L'altra mirada (2007) i Parlaràs de mi (2007).

També per unanimitat, el jurat va atorgar el premi Antoni Matutano de poesia a Si em parles del desig de Manel Alonso i Català, autor, entre altres títols, de Bernat i els seus amics (1996), Caram, quina aventura! (2001), La Calderona és nostra (2004) i El temps no vol quedar penjat (2008), amb obra traduïda al castellà i al basc.

El lliurament de premis se celebra habitualment durant el mes d'abril de l'any següent i compta amb la presència de personalitats del món de la literatura, la filologia i la política.

Més informació:

Manel Alonso i Català

www.escriptors.cat/autors/alonsom

Els Papers de Can Perla

http://www.manelalonso.blogspot.com

Els mecanoscrits de Pouet

http://alonsocatala.blogspot.com/

Canperla
http://www.youtube.com/user/canperla

 

804-manel_alonso-2

 

02 Gener 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres