El cartell taurí de Sant Joan incorpora la novetat dels capons després del tancament matinal

El cartell taurí de Sant Joan incorpora la novetat dels capons després del tancament matinal

La Comissió del 7 de setembre passa el seu primer examen el 23 de juny, amb els bous del dia de Sant Joan. Per al seu debut en els carrers de Puçol compten amb prestigioses ramaderies en el seu programa: Bolic Blanco, Torrehandilla, Els Açores… Encara que també guarden alguna sorpresa els aficionats. 

Hem volgut innovar un poc, sobretot al matí, que queda molt deslluïda després del tancament”, assegura Fran Durbá, el president de la comissió. “Per això, després de tancar el bestiar del Saliner en el corral del poble, soltarem tres bous capons pels carrers, perquè els assistents disfruten”.

Perdiguero, Chatarrero i Sultán són els noms d'estos tres bous capons que suposen la gran novetat de la sessió matinal. Una sessió que començarà amb el tancament a les 8 en punt, amb el bestiar del Saliner pujant pel carrer Sant Pere, per a girar per Coladors i baixar novament fins a la porta de l'església dels Sants Joans al llarg del carrer Sant Joan (cita obligada per la festivitat que se celebra), des d'allí encararan el corro situat en el carrer Palau.

A la vesprada, la cita és a les 17 hores, en l'avinguda València, per a iniciar la baixada de caixons: penyes i aficionats acompanyen a la comissió en el trajecte que recorre l'artèria central del nucli urbà, novament al llarg del carrer Sant Joan, per a portar els caixons fins al seu lloc en la Plaça Joan de Ribera, on a les 18 hores, en punt, començaran les desencaixonades.

Enguany hem de ser si és possible més puntuals que mai, perquè ja ens han confirmat que s'emetrà la primera desencaixonada en directe, a través de Televisió Valenciana i el programa En Connexió”, explica el regidor Manolo Piñol, que a més farà les funcions d'expert taurí de la jornada i, per tant, el màxim responsable del funcionament i la puntualitat en els actes.

Com ja ha succeït en la Setmana taurina, deu col·laboradors taurins, degudament identificats amb el seu braçalet blau, vetlaran per la seguretat del festeig, procurant traure del mateix les persones que no es troben en degudes condicions per a estar dins del recorregut en un dia de bous al carrer.

Si tot es desenrotlla amb normalitat, els tres bous salvatges que botaran als carrers seran Vianda (de la ramaderia de Hato Blanco), Jardinero (de Torrehandilla) i Pantojo (d'El Pizarral). A continuació, dos vaques en puntes i una vaca embolada, totes elles del ramader local El Saliner.

A la nit, tres embolades, totes en el piló situat darrere de l'ajuntament, amb dos bous dels Germans Torres Gallego (de nom Luisma i Baraja) i un de Los Azores, que respon a l'afectuós apel·latiu d'Azoriño.

Sant Joan tradicionalment és una festivitat organitzada per la mateixa comissió que organitza els festejos del 7 de setembre, el dia gran del bou a Puçol, per això s'espera amb especial interés el cartell del 23 de juny: sol ser una bona pedra de toc per a saber el que ens espera el dia gran.

PDF Programa Sant Joan

Descarrega't el programa complet de Sant Joan en PDF

Luisma, dels Germans Torres Gallego

22 Juny 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres