Ajuntament i empresaris crearan una mesa de diàleg per a impulsar el turisme

Ajuntament i empresaris crearan una mesa de diàleg per a impulsar el turisme

Reunits dimarts passat 24 de novembre en la Sala de Juntes del consistori, representants de la corporació municipal, tècnics i empresaris vinculats al sector turístic van assistir a la presentació d'un pla estratègic per a impulsar el turisme a Puçol. L'estudi, exposat per la consultoria Grup Skala i subvencionat per la Generalitat Valenciana, proposa una sèrie d'actuacions a curt i mitjà termini centrades a potenciar la platja, la gastronomia i la naturalesa com a punts forts de la nostra oferta turística.

 

La trobada va servir com a punt de partida per a crear una mesa de diàleg entre ajuntament i empresaris del sector turístic i començar a treballar per a potenciar els factors amb què compta Puçol per a augmentar la demanda i el gasto per part dels que ens visiten. A més d'alguns dels representants del teixit empresarial i de tècnics municipals, a la reunió van assistir la regidora de Turisme, Inmaculada Arcos, i el regidor de Medi Ambient, Enrique Donate.

Tots els assistents van escoltar amb atenció les directrius del pla estratègic que ha presentat la consultoria especialitzada en màrqueting turístic Grup Skala, un estudi finançat en la seua major part per la Conselleria de Turisme, concretament dos terços del cost total del mateix, que ascendix a 12.000 euros.

En primer lloc, es va fer un diagnòstic de la situació actual en clau turística. Puçol gaudix d'una bona ubicació, clima mediterrani, un producte natural bo sustentat en la platja i una àmplia oferta de restauració. Quant als dèficits detectats, centrats en la platja, destaquen els mals accessos, l'escassa oferta comercial i d'allotjament, la reduïda diversificació i promoció dels restaurants i, en termes generals, la inexistència de recursos patrimonials turístics.

Davant d'estes deficiències, alguns empresaris van prendre la paraula per a criticar, entre altres coses, l'absència de baixos comercials i els escassos servicis que oferix la platja, així com fer insistència en la necessitat solucionar els accessos a la platja.

Una vegada plantejat el diagnòstic, l'estudi va presentar una sèrie d'actuacions per a impulsar i potenciar la demanda turística. Des de l'elaboper a aconseguir els consensosració d'un pla de comunicació i comercialització i d'un pla de qualitat amb formació i sensibilització dels empresaris, fins a esmenar precisament les deficiències que presenta la platja i el seu entorn: millora d'accessos, creació d'amarraments i d'una zona d'entrada i eixida de barques, incentivar les terrasses dels restaurants o millorar el servici telefònic.

Entre les mesures proposades per la consultoria, la més bàsica és la creació d'un òrgan gestor per a desenvolupar totes les altres actuacions. En este punt ajuntament i empresaris van mostrar el seu interés a disposar d'una mesa de diàleg periòdica on debatre, proposar, opinar. En definitiva, comptar amb un espai per a aconseguir els consensos necessaris per a donar un espenta a l'oferta turística en el municipi.

Així ho va manifestar Inmaculada Arcos, regidora de Turisme, qui va agrair al Grup Skala el seu treball i va manifestar que "l'equip de govern vol fomentar la platja i millorar els servicis. L'ajuntament està lluitant per a arreglar per fi el Camí La Mar i estic convençuda que tenim moltes possibilitats per a ser un referent a nivell turístic. Amb el treball de tots, empresaris, ciutadans i ajuntament aconseguirem més".

Des d'esta pàgina web, ens sumem a esta iniciativa i invitem tots els nostres lectors a visitar Puçol, un destí ideal per a disfrutar de la platja i de la muntanya, d'una bona paella i de l'hospitalitat dels nostres veïns. És Puçol.

Informa: Dani Casado

 

29 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres