“Que ningú t'ofegue el cor, que ningú et faça més plorar, afonant-te en silenci”

“Que ningú t'ofegue el cor, que ningú et faça més plorar, afonant-te en silenci”

És tan sols una part de la preciosa cançó composta per Manu Carrasco i Malú i interpretada per alumnes de l'institut de Puçol dedicada a aquelles dones que sofrixen a les mans de les seues parelles. Més de 100 goles van corejar l'emotiva melodia per a celebrar el Dia internacional contra la Violència de Gènere. La plaça de l'ajuntament es va convertir en l'escenari on diverses associacions i membres de la corporació municipal van manifestar la seua repulsa davant d'este alifac que arrossega la nostra societat.

 

A pesar que s'ha reduït el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles respecte al 2008, continuen sent massa. "És un número espantós. 49 dones han mort en el que va d'any víctimes de la violència de gènere, persones que han vist truncat el seu dret més important: el dret a la vida". Eren les paraules de la regidora de Serveis Socials i responsable de l'Àrea de la Dona, Estrella Carcasona, que va mostrar la seua determinació contra qualsevol tipus de violència. "Encara nos falta molta implicació per a acabar amb este infern que viuen moltes dones en tot el món".

Entre els assistents, el Col·lectiu de Dones de Puçol també va voler pronunciar unes paraules per a condemnar esta situació i conscienciar a la societat que és necessari actuar. "No podem quedar-nos de braços creuats". Per la seua banda, membres de l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS) van llegir unes belles citacions convençuts que "la no violència és la major força per a la humanitat".

Els parlaments van concloure amb la intervenció de l'alcalde, José Vicente Martí, que va manifestar que "cal anar més enllà d'este acte tan emotiu, cal projectar-ho en els nostres ciutadans, sobretot en els hòmens, i convertir-ho en un signe de la nostra vida des de la base de la igualtat i del respecte a la dona".

Però sens dubte el missatge que més fondo caló en els cors dels presents va ser el tema tan commovedor que 100 alumnes de l'institut de Puçol van interpretar acompanyats pels acords de les guitarres. L'enorme ovació final, acompanyada d'un llançament de globus al cel, van posar la guinda a un acte ple de sentiments resumits en un: la ferma condemna de la violència.

Van passant les hores però en el cor dels assistents segur que encara ressonen amb força eixos versos tan estremidors: "que ningú carrer la teua veritat, que ningú t'ofegue el cor, que ningú et faça més plorar, afonant-te en silenci, que ningú t'obligue a morir"...

Informa: Dani Casado

 

25 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres