El repartiment de preservatius pels pubs obrirà les activitats de conscienciació contra la Sida

El repartiment de preservatius pels pubs obrirà les activitats de conscienciació contra la Sida

Amb motiu del pròxim Dia Mundial contra la Sida, que se celebra l'1 de desembre, la regidoria de Joventut de l'ajuntament ha organitzat una sèrie d'activitats per a conscienciar, sobretot als més jóvens, de la necessitat posar fre a esta malaltia. La nit del dissabte 28 de novembre es repartiran preservatius en la zona de pubs. Perquè hi ha impulsos incontrolables... utilitza el condó.

 

Cada any l'Ajuntament de Puçol commemora junt amb els seus ciutadans este dia internacional posant sobre la mesa distints tallers i activitats informatives enquadrades dins del Cicle de Sexualitat i Sida, dos conceptes íntimament relacionats que acaparen tota l'atenció en estes jornades. Els protagonistes, com sempre, són els jóvens, perquè ells i elles són el col·lectiu a què hem de dedicar major compromís davant d'esta malaltia de transmissió sexual.

La regidoria de Joventut és conscient de la necessitat actuar directament sobre els més jóvens i de fer-los arribar el missatge de la manera més efectiva. Què millor forma que acudir al seu terreny i abordar-los mentres prenen una copa entre amics. Per a això, el grup local de teatre de carrer Iknotiz serà l'encarregat de visitar distints pubs del municipi repartint informació però també el company de viatge més pràctic: el condó. Els jóvens ja poden anar calfant motors per al 28N, una nit en què ningú es quedarà sense protecció.

Després d'esta pràctica iniciativa, la setmana següent arrancarà amb la col·locació d'un llaç gegant en la fatxada de l'ajuntament i la instal·lació d'una mesa informativa en les dependències municipals el dia 1 de desembre. "Volem conscienciar els nostres veïns que s'ha avançat molt en la lluita contra esta malaltia i que cal acceptar amb normalitat a les persones que la patixen. No obstant, és fonamental continuar combatent la malaltia des de la prevenció i enfoquem el missatge cap als mes jóvens, sector que presenta més contagis. L'ajuntament, com cada any, renova el seu compromís col·laborant amb altres entitats per a oferir als veïns activitats informatives i tallers de prevenció", explica Juan Manuel Busto, regidor de Joventut.

L'Institut de Secundària serà el gran protagonista amb una sèrie d'activitats de conscienciació per als xavals. D'una banda, l'Associació Valenciana Contra la Sida (AVACOS) durà a terme uns tallers de prevenció para més de 100 alumnes de 4t d'ESO. Estos cursos se celebraran els dies 18 i 21 de desembre. D'altra banda, el Centre de Salut Sexual i Reproductiva oferix uns tallers de sexualitat als alumnes de 1r de Batxiller, sessions que es vénen celebrant des d'octubre i que es mantindran fins a final d'any.

El programa d'acció amb motiu del Dia Mundial de la Sida es completarà amb activitats d'animació en l'IES a càrrec dels Cicles Formatius d'Educació Infantil. El dia 1 muntaran una mesa informativa i elaboraran un llaç gegant amb globus.

Entre tots, hem de fer front a la Sida i posar-li fre. Quan el motor es calfa, no ho pares. Simplement, utilitza el condó.

Informa: Dani Casado

 

19 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres