Els arbres es despullen per a fer front a l'hivern: ha començat el període de poda

Els arbres es despullen per a fer front a l'hivern: ha començat el període de poda

Com cada any, entre els mesos d'octubre i març, les brigades municipals de Puçol duen a terme la necessària poda dels arbres, tant del nucli urbà com de la platja i les urbanitzacions. Els huit integrants de la quadrilla de jardiners han iniciat ja estes labors sense perjuí del manteniment diari dels parcs i jardins. La reducció del volum de les copes dels arbres fa que estos oferisquen menys resistència al vent, un mal acompanyant que ja ha assotat els nostres carrers esta tardor.

 

Els treballadors de l'ajuntament compten per a desenrotllar esta tasca amb un camió grua dotat d'una cistella per mitjà de la qual els operaris accedixen a la part més alta de l'arbre. Per la seua banda, un altre component del grup es responsabilitza d'evitar que tant vianants com vehicles circulen per davall de les branques durant la poda.

Hi ha zones especialment conflictives, com l'avinguda de la Mancomunitat, que requerixen major precaució pel tipus de vegetació i pel trànsit. "Depenent de l'entorn, en ocasions és necessari no sols prohibir l'estacionament, sinó tallar la circulació per a evitar accidents i que el treball siga més ràpid i efectiu", explica Manuel Reyes,encarregat d'Obres i serveis de l'Ajuntament de Puçol.

El primer sector escomés per les brigades municipals ha sigut la platja, on la tala s'ha conclòs a mitjan mes de novembre. Una vegada retocats els arbres que esguiten les costes locals, ja han donat començament els treballs en el nucli urbà. De manera escalonada, els treballadors de l'ajuntament aniran donant un nou look als arbres del poble, informant amb previ avís als veïns perquè no aparquen en la zona de treball.

La poda general d'arbres és una tasca que es desenvolupa anualment sense interrompre el manteniment diari dels jardins. "L'equip de jardiners ho formen huit persones, de la quals una part s'encarrega de regar i mantindre cada dia les zones verdes i una altra part es dedica exclusivament a la poda", conclou Reyes.

Després de perdre les fulles seques a la tardor, les branques dels centenars d'arbres que oxigenen els nostres carrers es despullen per a afrontar el fred hivern. Fins a la primavera que ve!

Informa: Dani Casado

 

18 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres