La novena trobada nacional de bolilleres permetrà conéixer un bolillero únic a Espanya

La novena trobada nacional de bolilleres permetrà conéixer un bolillero únic a Espanya

Més de 250 bolilleres es reunixen en el Palau d'esports de Puçol el diumenge 13 de juny per a celebrar la IX Trobada de bolilleres, organitzada en esta ocasió per l'associació d'Ames de casa Tyrius. A més de la benvinguda, l'esmorzar i la recepció oficial d'autoritats, hi haurà obsequis, una rifa i, com a colofó, una paella gegant. 

Ja és una tradició que Puçol celebre una trobada de bolilleres, encara que al llarg dels nou anys que porta en funcionament han sigut dos col·lectius distints els encarregats d'organitzar-lo: el passat any va ser el Col·lectiu de Dones de Puçol i este l'honor li correspon a les Ames de casa Tyrius.

En essència, este tipus de trobades suposa abans que res una possibilitat de veure en directe com treballen en altres latituds, de comprovar les innovacions que han introduït, d'intercanviar idees i dissenys, i, per descomptat, d'adquirir material de qualsevol tipus relacionat amb els boixets, ja que a més de les participants, sempre s'instal·len en el Palau d'esports distints expositors i venedors especialitzats en el tema.

Encara que la gran majoria de les participants són dones i totes ja porten anys en el tema, hi haurà un novell en esta edició: es tracta de Federico Canet, professor de boixets de Tyrius des d'octubre del 2008, que acudix per primera vegada a la trobada.

Em vaig jubilar fa tres anys i als pocs mesos em vaig adonar que tanta tranquil·litat em podia traure de les casetes. Com la meua iaia paterna feia boixets, em vaig formar amb els cursos que s'impartixen en l'Alborç, a Tarragona, uns grans mestres, i des de fa quasi dos anys impartisc classes a les sòcies de Tyrius de Puçol”, explica Federico.

Precisament les seues mestres, les bolilleres de l'Alborç, desplaçaran el dia 13 un autobús amb 56 persones a Puçol. I no serà un autobús més, ja que entre el material que porten per a exhibir s'inclou eixe bolillero especial, amb més de 400 boixets, la tècnica del qual és un absolut misteri per a les bolilleres de la Comunitat Valenciana. A més, faran una demostració del seu maneig en directe.

Parlem d'una ferramenta amb què arriben a realitzar joies amb fil d'or, joies fetes amb boixets, una cosa mai vista per estes llars, la qual cosa demostra que estes bolilleres estan a un altre nivell”, finalitza el monitor de Tyrius.

El matí del diumenge 13 de juny, en el Palau d'esports de Puçol, una ocasió única de comprovar que en els boixets també hi ha mestres i aprenents… això sí, per a accedir al recinte caldrà estar atents a les indicacions: unes obres d'Aigües de València mantenen cortada l'avinguda Molí de Vent, l'accés natural al Poliesportiu Municipal,  pel que caldrà utilitzar una paral·lela, l'avinguda Alfinach.

12 Juny 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres