Puçol recupera la Setmana sense multes, una campanya d'educació vital

Puçol recupera la Setmana sense multes, una campanya d'educació vital

Davant de la quantitat d'infraccions que es cometen cada dia en els carrers del municipi, l'Ajuntament de Puçol ha decidit reprendre una iniciativa que ja s'ha portat a la pràctica en anys anteriors: la Setmana sense multes. L'objectiu fonamental d'esta campanya és sensibilitzar els ciutadans de la necessitat de respectar les normes referents a l'estacionament en la via pública.

 

Entre els dies 9 i 15 de novembre, els veïns que incórreguen en una infracció lleu a l'aparcar el seu vehicle no seran multats. Quan acaben de fer les seues gestions, tornen a agarrar el cotxe i vegen la temuda nota rosa recolzada al costat del parabrisa, que no s'espanten. Esta vegada no seran sancionats, sinó simplement advertits perquè la pròxima vegada es pensen dos vegades abans de pujar el cotxe a la vorera o deixar-lo en doble fila.

"La idea que planteja l'ajuntament amb esta campanya és demostrar als ciutadans que les multes no es posen per un afany recaudatori ni les administracions es nodrixen d'este tipus d'ingressos", explica Vicente Giménez, cap de la Policia Local. "El que pretenem durant la Setmana sense multes és apel·lar a la col·laboració veïnal sense necessitat de sancionar econòmicament, simplement recordant als conductors que les seues infraccions perjudiquen a la resta d'usuaris de la via pública".

Els membres de la Policia Local de Puçol, que seran els encarregats de portar a la pràctica esta iniciativa, es troben cada dia amb moltes infraccions d'este tipus. Són faltes lleus però perjudiquen igualment el funcionament no sols de la resta de conductors i vianants, sinó també servicis com l'arreplegada de fem o la neteja viària. D'esta forma, la campanya afecta únicament als estacionaments incorrectes de caràcter lleu, mentre que la resta d'infraccions seran sancionades pel procediment habitual.

Ajuntament i policia llancen un missatge clar als veïns de Puçol que disposen de vehicle: la solidaritat amb la resta d'usuaris de la via pública és allò fonamental. Tots hem de ser respectuosos i complir la normativa perquè és una qüestió d'educació vital.

Informa: Dani Casado

01 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres