En l'últim any s'ha duplicat el servei de neteja viària

En l'últim any s'ha duplicat el servei de neteja viària

La combinació de maquinària tècnica aportada per la Mancomunitat de l'Horta Nord i operaris a càrrec de l'Ajuntament de Puçol ha suposat que en l'últim any s'haja duplicat el servei de neteja tant en el nucli urbà com en la platja. Per a millorar la neteja dels carrers és també fonamental la conscienciació dels veïns a l'hora d'utilitzar els distints tipus de contenidors i l'ecoparc.

L'any 2005, Puçol comptava amb set operaris que s'ocupaven del servei de neteja en el nucli urbà. Mediat el 2006, la reestructuració del servei i la inclusió de la zona de la platja va motivar un augment de plantilla fins a catorze operaris, cosal que va redundar en una ampliació de les zones de neteja manual, fins a llocs on anteriorment no es realitzava: el sector 1, el sector 3, la zona industrial del carrer Bancalets, el Caminàs, el sector 7 i el polígon industrial nord.

Paral·lelament, els vehicles de la Mancomunitat de l'Horta Nord assignats a la neteja del municipi també han patit un augment en quantitat i hores de dedicació en este període de temps.

En 2005, Puçol comptava amb una agranadora gran sobre camió que dedicava 13 hores a la setmana, una agranadora xicoteta amb 41 hores i una segona agranadora de matí amb una dedicació de 13 hores setmanals. D'estes quasi 67 hores setmanals se servei, s'ha passat en l'últim trimestre de 2006 a 97 hores, gràcies a la inclusió d'una nova agranadora xicoteta, tipus XP, que dedica 30 hores setmanals a zones amb carrers estrets, com el nucli antic o el barri Sant Claudi.

''La incorporació de més personal i més mitjans mecànics redunda en una ampliació de les zones que es netegen, així com una pujada de la freqüència de neteja en les zones clau'', resumix el regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis. ''Així, per exemple, s'ha intensificat la neteja en l'eix central del nucli urbà, compost per les avingudes València, Molí de Vent, Font de Mora i Mancomunitat, on ara es realitza el servei tots els dies, i també la platja, on ara es neteja dos vegades per setmana''.

Este augment de plantilla i de mitjans tècnics també ha suposat un augment del cost del servici. Així, en 2005 l'aportació municipal per a personal va ser de 96.500 euros, passant en 2006 a 200.000 euros. En el capítol d'aportació a la Mancomunitat per la neteja viària, hem passat de 84.000 € en 2005 a 173.000 en 2007, encara que en este capítol també s'inclou el cost de la nova agranadora xicoteta, tipus XP, per valor de 18.000 euros.

No obstant això, este esforç humà, tècnic i econòmic per part de l'ajuntament necessita a més de la conscienciació dels veïns, una cosa en la qual insistix Mariano Sanchis: ''com més mitjans tinguem, millor. Però com menys s'embrute, més fàcil i més barat serà mantindre net la nostra població. Per això hem de col·laborar tots, tant en el reciclatge adequat residus, utilitzant els contenidors d'arreplega selectiva instal·lats en tot el terme municipal, com en el manteniment dels nostres carrers nets, utilitzant les papereres i contenidors instal·lats en totes les zones de la població''

15 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres