Xema Esteve apel•la al multiculturalisme en el seu  triomfador cartell contra la violència de gènere

Xema Esteve apel•la al multiculturalisme en el seu triomfador cartell contra la violència de gènere

El puçolenc Xema Esteve hi ha sigut el guanyador del VI Concurso de cartells amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de Lluita contra la Violència de Gènere. Organitzat per l'Ajuntament de Sagunt davall el lema “Parem la violència contra els dons”, el jurat ha premiat el nostre jove dissenyador per la seua originalitat i pel seu recolce a la diversitat cultural.

 

El cartell guanyador pretén unir dos conceptes. D'una banda, l'àmbit educatiu com a aspecte clau per a conscienciar que la violència no porta enlloc. "Les nines que apareixen en el cartell les vaig fer amb retalls de paper i cartolines, al·ludint a l'àmbit escolar", explicaXema Esteve, guanyador del certamen.

D'altra banda, el dissenyador recorre a la diversitat cultural i fa un matís en el lema del concurs: Parem la violència contra tots els dons, incidint en el respecte a la totalitat de les dones, més enllà del seu país d'origen. "Per això he creat nines que representen tres cultures diferents", puntualitza Esteve.

Dijous que ve 12 de novembre s'inaugura en el Centre Cívic de Sagunt l'exposició dels cartells del concurs, que romandrà fins al pròxim dia 29, i es farà entrega a Xema Esteve del guardó, consistent en un premi de 500 euros.

La sexta edició d'este concurs ha demostrat, entre altres coses, que la participació masculina augmenta cada any, fins al punt que a este certamen s'han presentat 12 hòmens i 12 dones. Esta dada reflectix el compromís i la implicació cada vegada major dels hòmens en la lluita contra esta alifac que persistix en la nostra societat.

Informa: Dani Casado

 

06 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres