L'ajuntament i la comunitat àrab donen un pas més en el camí de la integració social

L'ajuntament i la comunitat àrab donen un pas més en el camí de la integració social

La corporació municipal, a través de la delegació de Benestar Social, i La Misericòrdia, associació que representa a la comunitat àrab a Puçol, han firmat un conveni de col•laboració per a, d'una banda, continuar afavorint la integració social d'este col•lectiu i, per un altre, comptar amb la seua ajuda i participar de la seua riquesa cultural.

 

Després de diversos anys d'activitats destinades a normalitzar la situació de la comunitat àrab resident a Puçol i evitar la marginació social, s'ha aconseguit este acord entre l'ajuntament i l'Associació Centre Cultural Àrab Islàmic La Misericòrdia. "D'esta manera nostra relació amb este col·lectiu serà més estreta", apunta Estrella Carcasona, regidora de Benestar Social.

La firma del conveni es va celebrar el passat dia 4 de novembre en el consistori. En l'acte estaven presents l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí; la regidora de Benestar Social, Estrella Carcasona, i el coordinador de projectes, José Luis García; el tècnic de l'oficina AMICS per al col·lectiu immigrant, Juan Miguel Gómez; i representants de La Misericòrdia, en concret el seu president, Faisal Bacayan, i el seu vicepresident, Majid Quortobi.

La Misericòrdia, que hui compta amb una trentena de socis, porta ja sis anys treballant en la cohesió del col·lectiu de veïns procedents del Magrib i de gran part de l'Àfrica Subsahariana. El seu programa d'activitats respon a fins socials i culturals, des de formació sobre el seu idioma i religió, fins a facilitar una convivència intercultural fluida o col·laborar amb el Centre d'Acollida. "Agraïm l'esforç que han fet tots per a ajudar-nos a eixir avant i esperem que la nostra cooperació amb el poble siga major cada dia", manifestava el president de l'associació, Faisal Bacayan, durant la firma de l'acord.

Per al desenvolupament d'estos projectes, l'ajuntament i l'associació van firmar també una subvenció de 1.300 euros destinada exclusivament a finançar l'esmentat programa d'activitats de La Misericòrdia durant 2009. "Es tracta d'un acord en què el més important és la reciprocitat. Nosaltres, des de l'ajuntament, apostem per la integració, per la multiculturalitat perquè Puçol és un poble solidari. Ara bé, els membres de La Misericòrdia tenen també molt que aportar al municipi en forma de tradició, de valors, d'alimentació. Vos demane que sigueu generosos perquè la vostra riquesa cultural també ens enriquix a nosaltres", sentenciava l'alcalde, José Vicente Martí.

Ambdós parts desitgen que esta cooperació siga cada vegada més estreta. La firma de l'acord és només la primera pedra però entre tots hem de construir un edifici de convivència, de respecte i d'integració social.

Informa: Dani Casado

 

05 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres