Ajuntament i institut renoven l'acord de col•laboració en l'educació dels jóvens

Ajuntament i institut renoven l'acord de col•laboració en l'educació dels jóvens

L'Ajuntament de Puçol i el nou equip directiu de l'Institut d'Educació Secundària del municipi van rubricar el passat dia 4 de novembre l'acord de col•laboració entre ambdós entitats públiques que ve desenvolupant-se des de fa anys. L'objectiu final d'este treball conjunt és que els jóvens reben l'educació més completa que els permeta créixer com a ciutadans responsables.

 

L'acte va tindre lloc en la sala de juntes del consistori i va comptar amb la presència de l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí; la regidora d'Educació, Estrella Carcasona; el coordinador de Benestar Social, José Luis García; la directora de l'institut, Pilar Millán; i el cap d'estudis del centre, Vicent Ribes.

Després de la firma de l'acord, ambdós parts van explicar les línies generals de cooperació entre les dos entitats. "En l'educació dels nostres alumnes, a més del nostre paper com a professors, intervenen altres actors socials com són la família, els treballadors socials, i tots tenim la responsabilitat de formar estos jóvens perquè ells seran els que prenguen el relleu i el dia de demà estiguen ací assentats. Per a això és imprescindible este acord amb l'ajuntament", va exposar la directora de l'institut, Pilar Millán, que prèviament va agrair a la nova corporació municipal la seua sensibilitat en l'àmbit educatiu.

Les paraules de la responsable de l'institut van tindre continuïtat amb la intervenció de l'alcalde, José Vicente Martí, que també considera fonamental este "acord que aposta per la cultura, l'educació i els valors. És necessària la més estreta col·laboració, ja que és un acord d'anada i tornada, en el que ambdós entitats es comprometen a treballar per un bé comú: l'èxit dels nostres jóvens i dels nostres ciutadans, perquè només així aconseguirem l'èxit de tot el poble de Puçol". Finalment l'alcalde va donar l'enhorabona al nou equip directiu de l'institut pel seu valor a l'assumir esta gran responsabilitat.

Entre els propòsits concrets de l'acord, destaquen algunes novetats com el desenvolupament del programa ARCE del Ministeri d'Educació a través de l'Aula Verda, un espai destinat a l'elaboració de treballs mediambientals i a la posada en marxa d'un programa de voluntariat ecològic.

La sensibilització sobre igualtat, violència de gènere, racisme i xenofòbia, els tallers sobre sexualitat, integració i diversitat cultural i la prevenció de l'absentisme escolar són algunes de les línies de treball conjunt a dur a terme.

Com cada any, ajuntament i institut unixen els seus esforços amb un fi comú: proporcionar als nostres jóvens una educació integral per a garantir el millor futur possible de la nostra societat.

Informa: Dani Casado

 

05 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres