Avantguardisme i tradició es donaran cita en els llibres de receptes populars de Puçol

Avantguardisme i tradició es donaran cita en els llibres de receptes populars de Puçol

Les jornades gastronòmiques sobre cuina perduda d'Horta Nord van despertar la seua imaginació. Esteban López, tècnic en hostaleria, va tindre una idea molt llépola: recopilar les receptes tradicionals típiques de Puçol i editar dos llibres en què es donaren cita els plats casolans dels ciutadans i una versió més avantguardista elaborada pels seus alumnes del Cicle Mitjà de Gastronomia del col·legi Virgen al Pie de la Cruz. Amb la col·laboració de l'ajuntament, esta bella iniciativa ha tirat a caminar i promet donar el major plaer als paladars dels nostres veïns.

 

La premissa bàsica per a poder dur a terme este projecte és la col·laboració dels veïns del poble, que són els que han de donar contingut als llibres amb les seues receptes casolanes. Ells, i sobretot elles, seran protagonistes amb els seus plats més tradicionals, eixos que componen l'autèntica cuina típica valenciana. Fins a finals del pròxim mes de gener, Esteban serà l'encarregat d'arreplegar totes les receptes i de donar-los forma per a la seua posterior publicació.

Però esta només és la primera part del projecte. Una vegada recopilades i descartades les que es repetisquen, Esteve s'assentarà amb els seus alumnes del cicle de gastronomia i faran una selecció de receptes per a ser cuinades en les instal·lacions del col·legi. Abans de l'estiu, cada plat elegit serà elaborat, d'una banda, per la persona que ha entregat la recepta i, per un altre, pels estudiants d'hostaleria de Virgen al Pie de la Cruz. Tradició i avantguardisme. Guisat casolà i plat professional. Ambdós versions seran arreplegades per les càmeres de l'Emissora Municipal de Televisió, que gravarà els cuiners in fraganti. Les filmacions s'emetran en la televisió local i a més es gravaran en un DVD que s'adjuntarà en els llibres.

Les receptes es publicaran en dos llibres. El primer d'ells inclourà els guisats salats i vorà la llum entorn del 9 d'octubre del 2010, dia perfecte per a oferir als nostres veïns els millors plats de la cuina autòctona. El segon llibre arreplegarà les receptes de postres i dolços tradicionals i es publicarà en les falles de 2011. Prèviament, els alumnes del Cicle de Pastisseria i Forn elaboraran les postres més típiques del poble, alguns amb més de cent anys de vida.

"L'objectiu és recuperar les receptes més representatives de la nostra cuina popular, traure-les del caixó i elaborar-les des de dos punts de vista: les mans de les seues propietàries i els coneixements professionals dels meus alumnes, una mescla de tradició i avantguardisme", indica Esteban López, professor tècnic en Hostaleria i creador d'este projecte tan bonic.

Tots aquells que vullguen participar només han de contactar amb Esteban en el telèfon 615 052 541 o bé a través d'un correu electrònic a la direcció Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . La taula està servida i el banquet promet.

Informa: Dani Casado

 

02 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres