Les pluges obliguen a Sant Miquel a posar-se una borsa de plàstic al cap

Les pluges obliguen a Sant Miquel a posar-se una borsa de plàstic al cap

L'últim cap de setmana del mes de setembre els veïns del carrer Sant Miquel tenen les seues festes particulars en honor a Sant Miquel: cavalcada, paelles, “chocolatá”, romeria... Tot un seguit d'actes que enguany s'han vist alterats per la gota freda i han hagut de ser posposats al divendres 2 d'octubre.

 

No sol ploure molt per les nostres terres, i quan ho fa, degut al fet que no estem molt acostumats, tot el nostre ritme de vida s'altera, tot es canvia i para. I això va succeir en les festes de Sant Miquel, no per voler sinó per no poder fer més del que es va fer, les festes dedicades al sant al que fa honor el seu carrer, van haver de suspendre's.

Els meteoròlegs ja ho havien advertit: s'acostava la gota freda que sempre per aquestes dates, un poc abans o un poc després, ens fa la seua particular visita. Però no per això, els veïns del carrer Sant Miquel, van decidir parar les seues festes, unes celebracions que ja formen part de la tradició popular del nostre poble.

El diumenge els carrers es van omplir amb les taules en les quals soparien paella tots els que volgueren, perquè, malgrat ser la Nit de paelles del carrer Sant Miquel, molts opten per fer torrà per als seus convidats. L'olor a fum es va fer amb el carrer i després del sopar, Mario Lara seria l'encarregat de conduir una discomòbil que va haver de suspendre's perquè ja ho havien avisat: venia pluja.

"A les dotze vam haver d'arreplegar-ho tot i amagar-nos corrent en les nostres cases"comenta Mª Carmen Siurana, una de les organitzadores dels actes. "Pensàvem que ens aguantaria l'oratge, però almenys vam tenir temps per a sopar tots junts".

El dilluns, el dia previ al dia gran del Sant, tradicionalment es puja la imatge de Sant Miquel des de l'església dels Sants Joans fins a l'última casa del carrer, on passa la nit i a l'endemà, es baixa en romeria de tornada a la parròquia, on es celebra una missa en el seu honor.

Però enguany tot açò es va veure trastocat. El dilluns la pluja va obligar a vestir al sant amb una borsa de plàstic en el cap, i entre els pocs veïns que van acudir, van pujar la imatge pel carrer el més ràpid que van poder.

El dimarts no va ser molt més diferent. El Sant va tornar a aparèixer amb el seu particular impermeable, i en la missa, el rector va donar a conèixer el que molts s'esperaven: els actes es suspenien.

Però les organitzadores no volien quedar-se així, pel que van decidir, amb el permís de l'Ajuntament, traslladar els actes que per obligació havien hagut de suspendre al divendres 2 d'octubre, per tant les festes queden de la següent manera:

A les 14 hores, traca al llarg de tot el carrer Sant Miquel.

A les 16 hores, "chocolatà", que calfarà motors per a la cavalcada que tindrà lloc una hora més tard, a les 17 hores, i que omplirà el carrer de confeti, música i molta festa.

A les 20 hores s'embolarà al bou Miguelito, el bou de cartó que fa les delícies dels més menuts del veïnat. I després d'aquest, a les 21 hores un sopar de sobaquillo, ambientat amb la discomòbil a càrrec de Mario Lara, que posarà punt i final als actes festius.

Tot això si el temps acompanya que, esperem siga així, i els veïns de puguen celebrar els actes que ofereixen al seu Sant.

Informa: Aitor Caballer

 

29 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres