Més de 4000 persones en la Nit dels paelles

Més de 4000 persones en la Nit dels paelles

4804 persones es van apuntar oficialment a la Nit de paelles de festes, però tots sabem que després són moltes més les quals acudeixen a aquest dia de la setmana de festes que és un dels que més veïns concentra en la plaça, una nit que a les cinc i mitja de la matinada, arribava a la seua fi.

És una de les nits més esperades, sobretot per a la gent més jove de la nostra població. És, la Nit de paelles. I què significa açò: trobades, arròs, amistat, ball, música, i molt més... ja que amb més de 4000 persones reunides en la plaça, el més normal és trobar-se amb gent a la que feia més de mig any que no veus.

Des de migdia, els veïns havien acudit als carrers dels voltants de la plaça per a  reservar una taula per a sopar, fet que va donar algun que altre problema quan misteriosament, van haver cartells de reserva que van desaparèixer i es van substituir per uns altres, encara que, la sang no va arribar al riu i en una nit de festes, en la qual tot és amistat i alegria, prompte es va solucionar i tots van trobar el seu buit.

A les 21 hores es va llençar l'última carcassa que donava inici al que seria una nit que s'allargaria fins a altes hores de la matinada. Es va repartir l'arròs i l'oli, i més de tres-centes fogueres es van encendre en el ras d'enfront de l'estació de RENFE. L'olor a fum va conquistar el poble i es va convertir en el perfum de tots els que allí es van reunir: samarretes, pantalons, monyo... tot es va veure envaït per aquest característic aroma.

Aplaudiments, xiulades, i crits de festa al pas dels primers calders entre les taules. Ara si que la Nit de paelles havia començat, i això que per la vesprada el cel havia amenaçat pluja.

Després del sopar, uns seguint la tradició i menjant paella, uns altres, més còmodes amb una torrà, la música de l'orquestra Primera Plana es va fer amb una plaça amb moltes ganes de festa i de ball, que va respondre a totes i cadascuna de les cançons que els cantants van proposar. I en el descans, la discomòbil, que enguany no va passar d'ací, del descans de l'orquestra.

I és que en edicions anteriors, una vegada finalitzada l'orquestra, els veïns de la plaça han tingut marxa per a estona, doncs la discomòbil solia durar fins a les set de la matinada i enguany, per a la sorpresa i disgust d'uns, i alleugeriment d'uns altres, mentre l'orquestra cantava les seues últimes cançons, la discoteca portàtil ja s'estava desmuntant.

La plaça estava plena de gent que l'últim que volien era anar-se a casa, però amb les cançons de ska-p s'indicava que la fi havia arribat i que per enguany, la Nit de paelles havia conclòs fins al pròxim any. I per a sort dels organitzadors, ja que cada any, quan la festa acaba abans del previst, sempre hi ha algun que un altre que inicia la seua sessió de xiulades i cants en forma de queixa, va arribar la pluja i tots van haver d'anar-se a la seua casa a "dormir la mona", mai millor dit.

Informa: Aitor Caballer

10 Setembre 2009
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres